Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.
Czekolada jest najpopularniejszym smakołykiem świata. Udowodniono, że poprawia nastrój, dodaje energii i dostarcza cennych składników.
Nam słowo chleb kojarzy się z wyrośniętym bochenkiem, Hindusom z płaskim plackiem, a Turkom ze słodkim ciastem z dodatkiem rodzynek.
Podpowiadamy, jak przechowywać produkty spożywcze, by zachowały świeżość, smak i wartość odżywczą.
Przed podaniem posyp listkami świeżego oregano.
Kuchnia Północy nie jest bardzo wyszukana, za to ma swój charakter. Jej podstawą od wieków są świeże ryby oraz proste przekąski.
Kremy, desery, suflety i mleczka. Jak je przygotować?
Posypać posiekanym oregano i koperkiem, podawać z ziemniakami z wody.
Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem, posiekaną cebulką i zieleniną.
Jesień i zima to doskonały czas na warzywa strączkowe. Są pożywne, tanie a jednocześnie zdrowe.
Przyprawiaj nimi sosy do sałatek i duszone mięsa. Nie tylko podkreślisz smak potraw, ale też uczynisz je lżej strawnymi!
Zwolennicy zdrowej żywności twierdzą, że nie ma jak samodzielnie upieczony chleb. Podobnego zdania są uczuleni na gluten.
Włoska kuchnia jest symbolem idealnego połączenia dobrego smaku i oszczędności. Trudno jej się oprzeć.
Posypać parmezanem, polać sokiem z pomarańczy.