Przepisy

Przepisy

Wyzwolone Chinki
Zapisz na później
PrzepisyWyzwolone Chinki

Wyzwolone mieszkanki Chin znalazły bardzo ciekawą formę spędzania czasu. Mianowicie systematycznie uczęszczają na lekcje tańca erotycznego. Czy w tym szaleństwie jest metoda? Czy pruderyjne Polki mogą brać z nich przykład?

Redakcja WP Kobieta
Borys Szyc  i Rafał Olbrychski od kuchni
Zapisz na później
PrzepisyBorys Szyc i Rafał Olbrychski od kuchni

Czy znani aktorzy potrafią gotować? Zobaczcie na przykładzie Rafała Olbrychskiego i Borysa Szyca, którzy pod okiem mistrza Roberta Sowy przygotowali pyszne potrawy.

Redakcja WP Kobieta
Piękne kobiety wiedzą, co jedzą
Zapisz na później
PrzepisyPiękne kobiety wiedzą, co jedzą

Skorzystaj z wakacji, żeby się lepiej odżywiać. Sposób odżywiania bowiem w znacznym stopniu wpływa na naszą aktywność i chęć do życia. Nie mówiąc już o sylwetce. Żeby wracając do pracy dobrze się czuć w swojej skórze powinniśmy dbać także o zachowanie linii.

Redakcja WP Kobieta
Felieton Kuronia: a może jakaś dieta?
Zapisz na później
PrzepisyFelieton Kuronia: a może jakaś dieta?

Co tydzień głowię się nad tym o czym tu, rzecz jasna, odkrywczym i nowym napisać. Jedni jak co roku o tej porze krzyczą : o truskawkach! Inni: o szparagach, o młodych ziemniakach, nowalijkach! Jeszcze inni – Pisz o sałatkach! O grillu!

Redakcja WP Kobieta
Zapisz na później
PrzepisyCukinia faszerowana

Krok po korku uczymy, jak przygotować pyszną cukinię faszerowaną mięsem, pomidorami i ryżem.

Redakcja WP Kobieta
Maciej Kuroń: pokochałem polską kuchnię
Zapisz na później
PrzepisyMaciej Kuroń: pokochałem polską kuchnię

Maciej Kuroń - wirtuoz dobrej kuchni, opowiada o wiosennym gotowaniu, smakach z dzieciństwa i zasadach dobrego gotowania oraz o kulinarnych stereotypach.

Redakcja WP Kobieta
Zaproś gwiazdę
Zapisz na później
PrzepisyZaproś gwiazdę

Znana piosenkarka na urodzinach dziecka? Ulubiony aktor na naszym ślubie? Nie ma sprawy. Niemal każdą gwiazdę można zaprosić na dowolną uroczystość. Trzeba tylko odpowiednio zapłacić.

Redakcja WP Kobieta
Craving - pragnienie i nienasycenie
Zapisz na później
PrzepisyCraving - pragnienie i nienasycenie

Jeśli ściśle przestrzegamy diety i zbytnio kontrolujemy ilości kalorii na talerzu, możemy stać się ofiarami “cravingu”, czyli ulegania od czasu do nieodpartej pokusie zjedzenia jakiegoś konkretnego przysmaku.

Redakcja WP Kobieta
Kusząco i egzotycznie
Zapisz na później
PrzepisyKusząco i egzotycznie

Coraz chętniej sięgamy po owoce z egzotycznych krajów. Są coraz częstszym dodatkiem do lodów, deserów, soków. Tropikalne owoce, mimo że pochodzą z odległych zakątków świata, są coraz łatwiej dostępne. Wiele z nich możemy kupić w sklepach. Są smaczne i zdrowe dlatego zyskują dużą popularność nie tylko wśród prawdziwych smakoszy.

Redakcja WP Kobieta
Słonecznie i soczyście
Zapisz na później
PrzepisySłonecznie i soczyście

Swój rodowód cytryna wywodzi z Chin, przypuszcza się, że smakowicie owocująca odmiana powstała w wyniku krzyżówek. Znana była już w starożytnej Grecji i Rzymie. Istnieje pogląd, że cytrynami były mitologiczne "złote jabłka", których zdobycie stanowiło jedną z dwunastu prac Herkulesa. Owoce te od lat uważane są za symbol radości, zdrowia i długiego życia.

Redakcja WP Kobieta
Majdan rzuca... ciastem?
Zapisz na później
PrzepisyMajdan rzuca... ciastem?

Majdan, Steczkowska i Ewa Minge w kuchni. Kto z nich gotuje najlepiej?

Redakcja WP Kobieta
Specjały ze słonecznej Hiszpanii
Zapisz na później
PrzepisySpecjały ze słonecznej Hiszpanii

Hiszpania - trzeci co do wielkości kraj Europy - kraj ten kojarzy się większości ludzi z suchym i gorącym klimatem, widowiskową corridą, popołudniową sjestą i ekspresyjnym flamenco.

Redakcja WP Kobieta
Istny atak lodożerców
Zapisz na później
PrzepisyIstny atak lodożerców

Lodowe smakowitości są doskonałą ochłodą w upalne dni. W odpowiedni sposób przyrządzone i estetycznie podane sprawią, że ze zdwojoną siłą poczujemy lodowe orzeźwienie.

Agnieszka Buczek
Gotowanie może być fajne!
Zapisz na później
PrzepisyGotowanie może być fajne!

Gotowanie?! Na to słowo wiele młodych kobiet reaguje grymasem i stwierdza, że nie po to wymyślono „dania na telefon” by spędzać długie godziny w kuchni. Tymczasem gotowanie nie musi oznaczać całodziennego stania przy garach, może być zabawą, na którą czasem warto poświęcić chociaż pół godziny!

Redakcja WP Kobieta
Polacy wolą schabowe niż sushi
Zapisz na później
PrzepisyPolacy wolą schabowe niż sushi

Wydawało się, że Polacy mogą porzucić golonkę i flaki, by sięgnąć po burrito, tortille, cannelloni, frittatę i camembert w szynce parmeńskiej. Kolejny raz okazało się jednak, że bardziej cenimy tradycyjne potrawy kuchni polskiej niż to, co modne.

Redakcja WP Kobieta
Masz problem ze stresem? Wypij
Zapisz na później
PrzepisyMasz problem ze stresem? Wypij

Choć regularne picie czarnej herbaty nie zmniejsza przeżywanych
przez nas codziennych stresów, to może nam pomóc w lepszym
radzeniu sobie z nimi.

Redakcja WP Kobieta
Obiad z gwiazdami
Zapisz na później
PrzepisyObiad z gwiazdami

Spotkanie gwiazd z dziećmi z domów dziecka odbyło się 28 maja w restauracji Jeffs.

Redakcja WP Kobieta
Czy wiesz, co pijesz?
Zapisz na później
PrzepisyCzy wiesz, co pijesz?

Producenci wód mineralnych i źródlanych od kilku lat oferują swoje produkty również w wersjach smakowych, reklamowanych jako naturalne wody z dodatkiem aromatów ziołowych, cytrusowych lub innych owocowych. Czy bliżej im do oranżady pełnej chemii czy do zdrowej wody mineralnej?

Redakcja WP Kobieta
Oskary Kulinarne 2007
Zapisz na później
PrzepisyOskary Kulinarne 2007

Moda na wszystko, co związane z kuchnią i gotowaniem stale rośnie. Książki kucharskie rozchodzą się jak świeże bułeczki, telewizyjne programy kulinarne biją rekordy oglądalności, a kucharze awansują do miana mistrzów i wirtuozów smaku, którzy wyznaczają najmodniejsze trendy kulinarne. Gotowanie przestało być zwykłą czynnością użytkową, stało się sztuką. Kucharze zaczęli być równie sławni, co gwiazdy Hollywood.

Redakcja WP Kobieta
Pangalaktyczny gardłogrzmot, czyli drink dla odważnych
Zapisz na później
PrzepisyPangalaktyczny gardłogrzmot, czyli drink dla odważnych

Ludzie piją trunki, bo lubią, bo przy drinku lepiej toczy się rozmowa, aby nabrać animuszu, dla towarzystwa, żeby się zintegrować i z wielu innych, ważnych i mniej ważnych powodów. Możliwości człowieka są wielkie, prawie tak wielkie jak kosmos, po prostu czasem trudno uwierzyć, jak gigantyczne, przeogromne i nieskończenie olbrzymie.

Magdalena Stypułkowska
O kawie, kawoszach i przyjemnościach
Zapisz na później
PrzepisyO kawie, kawoszach i przyjemnościach

Początkowo uważano, że kawa jest lekarstwem i sprzedawano ją w aptekach. Odkryto, że wzmacnia siły, ale sądzono, że poprawia także pamięć. Zalecano pić kawę przy różnych chorobach, z czasem jednak napój ten stawał się coraz bardziej popularny.

Redakcja WP Kobieta
Herbatka zdrowsza od wody
Zapisz na później
PrzepisyHerbatka zdrowsza od wody

Wbrew rozpowszechnionym opiniom, picie
herbaty dobrze nawadnia organizm i daje mu więcej korzyści niż
picie wody - informuje "European Journal of Clinical Nutrition".

Redakcja WP Kobieta
Prawie jak kobiety...
Zapisz na później
PrzepisyPrawie jak kobiety...

W stolicy Indonezji - Dżakarcie odbywa się wielki zlot transwestytów. Ponad 3 miliony przebierańców pragnie udowodnić, jak bardzo czują się kobietami. Warto o nich pomyśleć, narzekając na "ciężki kobiecy los".

Redakcja WP Kobieta
Kariera zimnej smakowitości
Zapisz na później
PrzepisyKariera zimnej smakowitości

Każdy Włoch nosi w sobie przekonanie, że kuchnia włoska jest najlepsza. Przywiązanie do rodzinnej tradycji kulinarnej, traktowanie niektórych potraw jak świętości, wszelkie celebrowanie posiłków to cechy charakterystyczne dla Włochów. Italia to nie tylko pizza, cappuccino i makaron, to także lody. Najlepsze lody na świecie.

Redakcja WP Kobieta