Magiczne wino z bąbelkami, jedyne, by uczcić te wyjątkowe chwile w karnawale...
W Chinach powstało prawdziwe lodowe miasteczko, a w nim między innymi replika chińskiego Wielkiego Muru i moskiewskiego Placu Czerwonego.
Polać sosem majonezowym i sosem borówkowym, udekorować natką.
Ciasto nieco staroświeckie, słodkie, korzenne, z powidłami śliwkowymi i bakaliami.
Setki tysięcy litrów szampana, eksplodujące na niebie kolorowe fajerwerki i to niepowtarzalne uczucie, że zaczyna się coś zupełnie nowego.
Dwa w jednym. Dodają nam zdrowia, a potrawom smaku i aromatu. Ich zapachy przypominają wakacje na wsi.
Przed podaniem posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.
Na stole nie może zabraknąć smakołyków, ale menu nie powinno być zbyt wymyślne.
Wykwintne a przy tym proste danie na domowe przyjęcie.
Silnie schłodzić, udekorować porzeczkami lub innymi owocami.
Polecamy przepisy na dwa drinki: owocowy i orzeźwiający.
Zanim usiądziesz do stołu, sprawdź, które potrawy możesz jeść bez wyrzutów sumienia, a których lepiej unikać.
Zasady dobierania wina do potraw ulegają nieustannym zmianom i nowym modom.
Nie macie pomysłu na obiad? Przecież nie chcecie podać wigilijnej ryby! My mamy przepisy na to, jak wywołać zachwyt gości.
Potrafimy perfekcyjnie wykorzystać specyficzny smak tych nasionek i wyczarować z nich bożonarodzeniowe pyszności.
Są delikatne, puszyste, wprost rozpływają się w ustach... Cały świat zazdrości nam polskich serników.
Pieczenie świątecznych ciasteczek to propozycja dla całej rodziny.
Świąteczny przysmak. Możesz zrobić go sama w domu lub kupić gotowy.
Pachnące, świeże, chrupiące. Kuszą apetycznym wyglądem. Przygotujesz je szybko i bez większych nakładów pracy.
Na Pomorzu będzie to rybna, w górach postna kwaśnica, na Mazowszu barszcz albo grzybowa.
Świąteczne wypieki muszą być wyjątkowe. Początkującym paniom domu proponujemy nasz przewodnik.
Po postnej wigilii z chęcią sięgamy po drób i mięsiwa. Przyrządźmy je tak, żeby ich smak długo pozostał w pamięci gości.
Pięknie dekoruje stół, ale nie tylko. Jest także świetnym urozmaiceniem i uzupełnieniem świątecznego jadłospisu.