Powszechność herbaty jest zasługą jej neutralnego smaku, który do wszystkiego pasuje. Ostatnio docenia się też jej walory zdrowotne.
Dynie, kabaczki, cukinie i patisony cieszą się wśród nas coraz większą popularnością. I świetnie, bo są pyszne i zdrowe.
Z tego niezwykłego warzywa można wyczarować samodzielne dania nawet na eleganckie przyjęcia.
Żył skromnie i nawet w kwestii jedzenia nie pozwalał sobie na żadne ekstrawagancje.
Odchudza, leczy i świetnie smakuje. Na dodatek przyrządza się go błyskawicznie.
Nie masz czasu na długie stanie przy kuchni? Skorzystaj z naszych podpowiedzi, a w pół godziny przyrządzisz atrakcyjne danie.
Jeśli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak, może dynie zapiec z serem kozim.
Ciasto opadło, przypaliło się mleko, naleśniki przywarły do patelni? Sprawdź, jak przygotowywać potrawy.
Olej z pestek winogron, słonecznikowy, oliwa extra virgin... Zobacz, czym się różnią i do czego najlepiej je dodawać.
Zupę-krem podawać w filiżankach, posypaną przysmażonymi pieczarkami.
Wymieszać z fasolką, przyprawić do smaku kilkoma kroplami sosu Tabasco pepper sauce.
Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.
Doskonałe na gorącą przystawkę lub jako danie główne.