Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej z łatwością przygotujesz sama.
Nie chcesz pozbawiać dziecka słodkich przyjemności? Zacznij przygotowywać deserki z mleka, twarożku, owoców.
Przysmaki potrafią dać nam tyle samo przyjemności, co słoneczny dzień. Sztuka jednak polega na tym, by jeść to, co dla nas dobre.
Przygotowując przetwory na zimę, warto sięgnąć po przepisy na specjały innych narodów. Pesto, leczo, grillowaną paprykę...
Podstawą węgierskiej kuchni są warzywa i mięso. Wśród warzyw dominuje papryka.
Ten włoski specjał cieszy się u nas niesłabnącą popularnością. Z sosem, w sałatce, zupie, zapiekance – pojawia się niemal wszędzie.
Przyprawiona czosnkiem, pieprzem i bazylią doskonale rozgrzewa.
Oprócz tradycyjnych przetworów skuś się na kulinarne eksperymenty.
Przed podaniem udekoruj talerze rozmarynem i kminem.
Kuchnia włoska jest modna. Pizza, spaghetti, ravioli – to dania znane i cenione na całym świecie.
Nie zbieraj grzybów do plastikowych torebek. Wskutek braku powietrza szybko wytwarzają się w nich substancje trujące.
Glutaminian sodu znajdziesz wszędzie: w zupach w proszku, konserwach i sosach. Pamiętaj jednak, że jego nadmiar może być szkodliwy