FitnessJennifer Aniston dodaje do owsianki nietypowy składnik. Ten trik pozwala zaspokoić głód na wiele godzin

Jennifer Aniston dodaje do owsianki nietypowy składnik. Ten trik pozwala zaspokoić głód na wiele godzin

Jennifer Aniston dodaje do owsianki nietypowy składnik.
Jennifer Aniston dodaje do owsianki nietypowy składnik.
Źródło zdjęć: © Getty Images
25.07.2022 16:20, aktualizacja: 17.01.2024 19:26

Ma 53 lata i idealną sylwetkę. Może właśnie dzięki temu Jennifer Aniston od lat uznawana jest jako autorytet w dziedzinie zdrowego stylu życia i diety. Jej fani niejednokrotnie odtwarzali ulubione przepisy gwiazdy i inspirowali się jej żywieniową rutyną. Opowiadając o swoim ulubionym śniadaniu, aktorka zdradziła, że do owsianki dodaje białko jaj. Dlaczego?

Znana z licznych produkcji filmowych takich jak: "Kobiety pragną bardziej", "Z ust do ust" oraz seriali: "Przyjaciele" oraz "The Morning Show", Jennifer Aniston uznawana jest za jako jedną z najpiękniejszych aktorek na świecie. Gwiazda na każdym kroku olśniewa swoim wyglądem. Fani chwalą jej figurę i często dopytują, jakie są jej sposoby na doskonałą formę.

Gwiazda zdradza, że jej motto, jeśli chodzi o jedzenie, to "jeść jak najwięcej organicznych owoców i warzyw, utrzymywać niski poziom cukru, pić tony wody". To według niej proste, ale skuteczne.

Owsianka z jajkiem

Jennifer dzień zaczyna od wypicia ciepłej wody z cytryną. Podkreśla, że zjedzenie śniadania to bardzo ważna część jej porannej rutyny. Aktorka ma swoje trzy ulubione potrawy. Wybiera zdrowy koktajl na bazie mleka migdałowego albo tosty z awokado i jajkiem lub owsiankę. Przepis na gotowane płatki Aniston zaskoczył wiele osób, ponieważ gwiazda dodaje do nich nietypowy składnik: ubite białko jaj.

- Mąż, nauczył mnie tego małego ruchu, aby uzyskać dodatkowe białko! Tuż przed gotowaniem płatków owsianych po prostu ubijasz białko jaja i dodajesz. To nadaje mu puszystą konsystencję, która jest pyszna".

Bogate w białko śniadanie jest dobre dla zdrowia

Celem tego zabiegu jest również wzbogacenie posiłku o cenne białko, które dobrze jest spożywać w pierwszej części dnia. Spowalnia ono wchłanianie węglowodanów, dzięki czemu poziom cukru we krwi utrzymuje się na stałym poziomie. Przez to zmniejsza się uczucie głodu i po takim śniadaniu możemy być nasyceni na dobrych kilka godzin.

Zapraszamy na grupę FB - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (10)
Zobacz także