Gotowanie

Gotowanie

Pszenny, razowy czy graham?
PrzepisyPszenny, razowy czy graham?

Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.

Redakcja WP Kobieta
„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem
Przepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zupa gulaszowa
PrzepisyZupa gulaszowa

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Czosnek na zdrowie
PrzepisyCzosnek na zdrowie

W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.

Redakcja WP Kobieta
Śliwka puszysta z biszkoptem
PrzepisyŚliwka puszysta z biszkoptem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Chuda biała sałata
PrzepisyChuda biała sałata

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Czerwona pasta z łososiem
PrzepisyCzerwona pasta z łososiem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Sałata pieczona z bakłażanem
PrzepisySałata pieczona z bakłażanem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Potrawy w papilotach
PrzepisyPotrawy w papilotach

Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.

Redakcja WP Kobieta
Orkisz z pstrągiem i skórką cytrynową
PrzepisyOrkisz z pstrągiem i skórką cytrynową

Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.

Redakcja WP Kobieta
Dżem wieloowocowy
PrzepisyDżem wieloowocowy

Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.

Redakcja WP Kobieta
Sardynki po hiszpańsku
PrzepisySardynki po hiszpańsku

Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.

Redakcja WP Kobieta
Paprykarz z karpia
PrzepisyPaprykarz z karpia

Sos można, jak na Węgrzech, zaprawić kwaśną śmietaną.

Redakcja WP Kobieta
Łosoś z syropem klonowym
PrzepisyŁosoś z syropem klonowym

Syrop klonowy połączony z białym octem winnym nadaje łososiowi niespotykany, słodko-kwaśny smak.

Redakcja WP Kobieta
Tort kokosowo-truskawkowy
PrzepisyTort kokosowo-truskawkowy

Ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.

Redakcja WP Kobieta
Jej Wysokość Truskawka
PrzepisyJej Wysokość Truskawka

Mówimy o nich: królowe sezonu. I słusznie, bo truskawki pojawiają się już pod koniec maja, podczas gdy inne owoce dopiero w lipcu.

Redakcja WP Kobieta
Kawior ze szparagami
PrzepisyKawior ze szparagami

Wykwintna przystawka na wyjątkową okazję.

Redakcja WP Kobieta
Najzdrowiej na parze
PrzepisyNajzdrowiej na parze

Jak najszybciej przygotować zdrowe i smaczne danie? Najprościej - używając parowara.

Redakcja WP Kobieta
Kebabczeta z sosem jogurtowym
PrzepisyKebabczeta z sosem jogurtowym

Doskonałe danie dla osób, które nawet w upał nie chcą zrezygnować z mięsa.

Redakcja WP Kobieta
Napój truskawkowy
PrzepisyNapój truskawkowy

Posypać posiekanymi orzeszkami pistacjowymi, ozdobić serduszkami wyciętymi z truskawek.

Redakcja WP Kobieta
Słodkiego, zdrowego życia
PrzepisySłodkiego, zdrowego życia

Biały cukier powszechnie osładza nam życie. Niestety, nie należy on do najzdrowszych produktów.

Redakcja WP Kobieta
Marmolada koniakowo-owocowa
PrzepisyMarmolada koniakowo-owocowa

Na śniadanie do bagietki, na obiad do naleśników.

Redakcja WP Kobieta
Deser z twarożku
PrzepisyDeser z twarożku

Obłożyć świeżymi owocami, udekorować listkami mięty.

Redakcja WP Kobieta
Tort Sachera
PrzepisyTort Sachera

Polać czekoladą, ozdobić lukrem i fiołkami.

Redakcja WP Kobieta