Doskonałe zwłaszcza wiosną, gdy szpinak jest świeży.
Przepis na wiosenną kurację witaminową jest prosty. Od dziś pamiętaj tylko o codziennej porcji zieleniny.
Posypać pokrojoną papryczką, ozdobić liśćmi sałaty.
Klasyczne danie jednogarnkowe - smaczne i łatwe do przygotowania.
Dzięki prezentowanym drobiazgom przyrządzanie potraw będzie łatwiejsze i przyjemniejsze.
Tylko nieliczni wiedzą, jak smakuje tempura lub miso. A szkoda, bo japońskie przysmaki należą do najzdrowszych na świecie.
Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i olejem, podawać w wydrążonej dyni.
Do jedzenia niewielkich słodkich przekąsek zachęcają nawet... dietetycy.
Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.
Podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.
Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.
Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.
Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.