Przepisy

Przepisy

Potrawy w papilotach
PrzepisyPotrawy w papilotach

Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.

Redakcja WP Kobieta
Orkisz z pstrągiem i skórką cytrynową
PrzepisyOrkisz z pstrągiem i skórką cytrynową

Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.

Redakcja WP Kobieta
Dżem wieloowocowy
PrzepisyDżem wieloowocowy

Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.

Redakcja WP Kobieta
Sardynki po hiszpańsku
PrzepisySardynki po hiszpańsku

Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.

Redakcja WP Kobieta
Paprykarz z karpia
PrzepisyPaprykarz z karpia

Sos można, jak na Węgrzech, zaprawić kwaśną śmietaną.

Redakcja WP Kobieta
Łosoś z syropem klonowym
PrzepisyŁosoś z syropem klonowym

Syrop klonowy połączony z białym octem winnym nadaje łososiowi niespotykany, słodko-kwaśny smak.

Redakcja WP Kobieta
Tort kokosowo-truskawkowy
PrzepisyTort kokosowo-truskawkowy

Ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.

Redakcja WP Kobieta
Jej Wysokość Truskawka
PrzepisyJej Wysokość Truskawka

Mówimy o nich: królowe sezonu. I słusznie, bo truskawki pojawiają się już pod koniec maja, podczas gdy inne owoce dopiero w lipcu.

Redakcja WP Kobieta
Kawior ze szparagami
PrzepisyKawior ze szparagami

Wykwintna przystawka na wyjątkową okazję.

Redakcja WP Kobieta
Najzdrowiej na parze
PrzepisyNajzdrowiej na parze

Jak najszybciej przygotować zdrowe i smaczne danie? Najprościej - używając parowara.

Redakcja WP Kobieta
Kebabczeta z sosem jogurtowym
PrzepisyKebabczeta z sosem jogurtowym

Doskonałe danie dla osób, które nawet w upał nie chcą zrezygnować z mięsa.

Redakcja WP Kobieta
Napój truskawkowy
PrzepisyNapój truskawkowy

Posypać posiekanymi orzeszkami pistacjowymi, ozdobić serduszkami wyciętymi z truskawek.

Redakcja WP Kobieta
Słodkiego, zdrowego życia
PrzepisySłodkiego, zdrowego życia

Biały cukier powszechnie osładza nam życie. Niestety, nie należy on do najzdrowszych produktów.

Redakcja WP Kobieta
Marmolada koniakowo-owocowa
PrzepisyMarmolada koniakowo-owocowa

Na śniadanie do bagietki, na obiad do naleśników.

Redakcja WP Kobieta
Deser z twarożku
PrzepisyDeser z twarożku

Obłożyć świeżymi owocami, udekorować listkami mięty.

Redakcja WP Kobieta
Tort Sachera
PrzepisyTort Sachera

Polać czekoladą, ozdobić lukrem i fiołkami.

Redakcja WP Kobieta
Ziemniaczane serca
PrzepisyZiemniaczane serca

Podawać do mięs na obiad.

Redakcja WP Kobieta
Cesarskie racuchy
PrzepisyCesarskie racuchy

Obłożyć połówkami truskawek lub polać sokiem.

Redakcja WP Kobieta
Desery z...
PrzepisyDesery z...

...własną historią.

Redakcja WP Kobieta
Bezowy torcik Pawłowej
PrzepisyBezowy torcik Pawłowej

Ozdobić połówkami truskawek i listkami mięty.

Redakcja WP Kobieta
Babeczki kasztanowo-czekoladowe
PrzepisyBabeczki kasztanowo-czekoladowe

Wykwintny deser na specjalną okazję.

Redakcja WP Kobieta
Karczoch w sałatce warzywnej
PrzepisyKarczoch w sałatce warzywnej

Sałatkę wymieszać, polać sosem z oliwy.

Redakcja WP Kobieta
Pomidor na wiosnę?
PrzepisyPomidor na wiosnę?

Koncentraty, pomidory w zalewie, soki i sosy pomidorowe, pomidory suszone – to najpopularniejsze przetwory z tego warzywa.

Redakcja WP Kobieta
Tort jeżynowo-śmietanowy
PrzepisyTort jeżynowo-śmietanowy

Zamiast jeżyn możesz dodać truskawki, maliny, albo porzeczki.

Redakcja WP Kobieta