Trwa ładowanie...
d8rutjt

Olej tsubaki. Odkryj japoński sposób na zachwycający wygląd włosów. Spróbujesz?

Olej tsubaki to popularny i bardzo ceniony w Azji naturalny kosmetyk, który nałożony na włosy zapewnia wspaniałe efekty. Pod tą piękną i tajemniczą nazwą kryje się roślina znana jako kamelia japońska albo zimowa róża. Produkt wytwarzany jest z jej nasion, dzięki czemu olej tsubaki wykazuje szereg ciekawych właściwości.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Olej tsubaki wygładza włosy i dogłębnie nawilża skórę.
Olej tsubaki wygładza włosy i dogłębnie nawilża skórę. (Pexels)
d8rutjt

Jak się okazuje, olej tsubaki to jeden z najlepszych i najskuteczniejszych preparatów stosowanych w krajach azjatyckich na zniszczone włosy. Środek doskonale się wchłania, a przy tym dogłębnie nawilża, dlatego jest tak niezwykłym kosmetykiem. Przekonaj się sama, jak działa olej tsubaki i wypróbuj go na swoich pasmach.

Olej tsubaki – jakie wykazuje właściwości?

Przede wszystkim olej tsubaki działa silnie regeneracyjnie, ochronnie, nawilżająco i ochronnie. Dzięki dużym dawkom kwasu omega-3 oraz omega-6 bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Olej tsubaki jest bogaty także w witaminę A, E oraz witaminy z grupy B i skwalan, czyli silny antyoksydant. Oprócz zbawiennego wpływu na włosy zalecany jest także przy cerze z problemami, ponieważ wspomaga proces regeneracji. Znacznie ujędrnia, spłyca zmarszczki i zmniejsza opuchliznę pod oczami.

d8rutjt

Olej tsubaki – jak wspomaga pielęgnację włosów?

Olej tsubaki często stosowany bywa jako serum na końcówki włosów. W przypadku włosów wysokoporowatych olej zostanie wchłonięty jak gąbka, natomiast niskoporowate mogą sprawić wrażenie oklapniętych. Lepiej skorzystać z oleju tsubaki w formie olejowania na mokro, aby uniknąć podobnych niespodzianek. Kosmetyk wypełnia wszelki ubytki we włosach, a przy tym domyka łuski oraz chroni przed negatywnym działaniem promieni UV.

Olej tsubaki – jak działa na włosy?

Można wykorzystać olej tsubaki przypadku pielęgnacji cery mieszanej czy trądzikowej. Zdecydowanie łagodzi stany zapalne na skórze, a przy tym mniejsza widoczność zmarszczek. Bardzo szybko się wchłania, więc możesz go użyć po makijaż. Stosuj olej tsubaki bezpośrednio na skórę albo dodaj kilka kropli do ulubionych kosmetyków. Doskonale sprawdzi się szczególnie jesienią czy zimą, gdy skóra narażona jest na niższe temperatury.

d8rutjt

Olej tsubaki – jak jeszcze może być wykorzystany?

Olej tsubaki świetnie poradzi sobie z łamliwymi i kruchymi paznokciami. Wcieraj go regularnie w płytkę oraz skórki, aby w pełni cieszyć się regeneracją. Możesz także zastosować go jako środek do demakijażu, ponieważ doskonale usuwa pozostałości innych kosmetyków. Jeśli chcesz cieszyć się zawsze piękną i zdrową skórą, dodaj kilka kropel oleju tsubaki do balsamu i stosuj codziennie.

Jak pomalować brwi? Oto najprostszy sposób

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d8rutjt

Podziel się opinią

Share
d8rutjt
d8rutjt