GotowaniePrzepisyZupa gyros - jak ją zrobić?

Zupa gyros - jak ją zrobić?

Zupa gyros to dowód, że gotowanie moze być fascynujące. Ten przepis pozwoli ci spróbować czegoś nowego. Znudziły ci się pomidorówka, grochówka i kapuśniak? Poznaj inny wymiar zupy. Jest gęsta i pożywna, dzięki czemu nie będziesz już musiała przygotowywać drugiego dania. Tę zupę polubią z pewnością wszyscy mięsożercy.

Zupa gyros - jak ją zrobić?
Oliwka .

09.08.2010 | aktual.: 09.08.2010 12:19

Przygotuj:

  • 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 1 opakowanie przyprawy do gyrosa
  • 1 opakowanie zupy cebulowej
  • 1 cebulę
  • 1 czerwoną, zieloną i żółtą paprykę
  • 1 puszkę kukurydzy
  • pół butelki sosu cygańskiego
  • pół butelki sosu chili
  • pół litra śmietany 30%
  • oliwę

Krok 1

To danie z wołowiną lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój w kostkę i przysmaż na rozgrzanej oliwie. Kiedy wieprzowina lub wołowina będzie miękka, wsyp przyprawę do gyrosa, wymieszaj i odstaw na godzinę.

Krok 2

Zupa gyros nie może powstać bez papryki. Obierz je, pokrój w kostkę i podsmaż. Pamiętaj żeby wydrążyć najpierw gniazda.

Krok 3

Mięso i paprykę przełóż do garnka. W zupie gyros nie może zabraknąć odpowiednich sosów, dodaj więc cygański i chili oraz śmietanę. Nie zapomnij też o kukurydzy. Wszystko wymieszaj i gotuj 5 minut.

Krok 4

Zupa gyros będzie lepsza, jeśli wymieszasz ja z zupą cebulową. Przygotuj ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie wlej do garnka z innymi składnikami i gotuj 10 minut.

Krok 5

Jeśli chcesz żeby zupa mięsna była jeszcze bardziej gęsta i aromatyczna, możesz dodać do niej trochę podwędzanej kiełbasy. Smak podkreśli też czosnek.

Źródło artykułu:WP Kobieta
mięsowieprzowinawołowina