Posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Pozwól rozwinąć skrzydła swojej pomysłowości. Czasami przygotowanie dobrego tortu nie wystarcza; treść zasługuje na dorównującą jej formę.
Z dodatkiem żelek, kandyzowanych owoców, fig, rodzynek.
Przed podaniem udekoruj danie łodygami tymianku.
Kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym, czekoladowym sosie.
Piersi kurczaka ze słodką skarmelizowaną skórką, plastrami aromatycznego ananasa, o egzotycznym smaku Dalekiego Wschodu.
Świetnie rozgrzewają! Połączone z ziołami i korzennymi przyprawami dobrze wpływają też na trawienie.
Z orzechów zrobić guziki i oczy, z wisienki nos, z moreli szalik, z rodzynek i migdałów kapelusz, usta z daktyla.
Może nie są tak aromatyczne jak wiosenne, ale też mogą być smaczne i kolorowe. Cała sztuka polega na ich skomponowaniu i przyprawieniu.
Oto produkty, po które zwykle biegasz do sklepu, a przecież możesz je bez trudu przygotować sama. Spróbuj!
Skropić sokiem z cytryny wymieszanym z olejem i tabasco.
Posypać kiełkami, np. rzodkiewki i rzeżuchy.
Kiełki zbóż i warzyw zawierają bardzo dużo aminokwasów, minerałów i witamin z grupy B.
Łatwe w przygotowaniu, doskonałe na niedzielny podwieczorek.
Chleb to podstawa naszego menu. By wzbogacić jego smak, nie potrzeba wielu dodatków. Wystarczy smarowidło!
Pierożki z wołowiną i wieprzowiną. Specjalność kuchni rosyjskiej.
Herbatki owocowe i wszelkiego rodzaju mrożonki to świetny pomysł na uzupełnienie zimowej diety.
Podawać posypane zieloną pietruszką i ozdobione pomidorkami oraz listkami bazylii.