Przepisy

    Przepisy

    Pieczywa świata
    Zapisz na później
    PrzepisyPieczywa świata

    Nam słowo chleb kojarzy się z wyrośniętym bochenkiem, Hindusom z płaskim plackiem, a Turkom ze słodkim ciastem z dodatkiem rodzynek.

    Redakcja WP Kobieta
    Paszteciki z farszem
    Zapisz na później
    PrzepisyPaszteciki z farszem

    Prezentujemy pierwszy z wigilijnych przepisów.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa-krem z pomidorów
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa-krem z pomidorów

    Ozdobić śmietaną i listkami bazylii.

    Redakcja WP Kobieta
    Kulinarny przewodnik
    Zapisz na później
    PrzepisyKulinarny przewodnik

    Podpowiadamy, jak przechowywać produkty spożywcze, by zachowały świeżość, smak i wartość odżywczą.

    Redakcja WP Kobieta
    Gratiner – zapiekanka z warzyw
    Zapisz na później
    PrzepisyGratiner – zapiekanka z warzyw

    Pożywne danie i proste w wykonaniu.

    Redakcja WP Kobieta
    Udka z papryką i szczypiorkiem
    Zapisz na później
    PrzepisyUdka z papryką i szczypiorkiem

    Przed podaniem posyp listkami świeżego oregano.

    Redakcja WP Kobieta
    Na szwedzkim stole
    Zapisz na później
    PrzepisyNa szwedzkim stole

    Kuchnia Północy nie jest bardzo wyszukana, za to ma swój charakter. Jej podstawą od wieków są świeże ryby oraz proste przekąski.

    Redakcja WP Kobieta
    Kurczak w warzywach
    Zapisz na później
    PrzepisyKurczak w warzywach

    Danie obiadowe gotowe w pół godziny.

    Redakcja WP Kobieta
    Pomysły na słodkości
    Zapisz na później
    PrzepisyPomysły na słodkości

    Kremy, desery, suflety i mleczka. Jak je przygotować?

    Redakcja WP Kobieta
    Pomidorowe rurki
    Zapisz na później
    PrzepisyPomidorowe rurki

    Podawać z sałatą.

    Redakcja WP Kobieta
    Łosoś z cebulą
    Zapisz na później
    PrzepisyŁosoś z cebulą

    Posypać posiekanym oregano i koperkiem, podawać z ziemniakami z wody.

    Redakcja WP Kobieta
    Pikantne ptysie
    Zapisz na później
    PrzepisyPikantne ptysie

    Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem, posiekaną cebulką i zieleniną.

    Redakcja WP Kobieta
    Jedz strączki
    Zapisz na później
    PrzepisyJedz strączki

    Jesień i zima to doskonały czas na warzywa strączkowe. Są pożywne, tanie a jednocześnie zdrowe.

    Redakcja WP Kobieta
    Jesienna peperonata
    Zapisz na później
    PrzepisyJesienna peperonata

    Najsmaczniejsza z ryżem do risotto.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa dyniowa
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa dyniowa

    Z grzankami, z pestkami albo z pietruszką.

    Redakcja WP Kobieta
    Zdrowe octy?
    Zapisz na później
    PrzepisyZdrowe octy?

    Przyprawiaj nimi sosy do sałatek i duszone mięsa. Nie tylko podkreślisz smak potraw, ale też uczynisz je lżej strawnymi!

    Redakcja WP Kobieta
    Żeberka z chili
    Zapisz na później
    PrzepisyŻeberka z chili

    Podawać z ryżem na sypko.

    Redakcja WP Kobieta
    Pieczemy chleb w domu
    Zapisz na później
    PrzepisyPieczemy chleb w domu

    Zwolennicy zdrowej żywności twierdzą, że nie ma jak samodzielnie upieczony chleb. Podobnego zdania są uczuleni na gluten.

    Redakcja WP Kobieta
    Pasta z awokado
    Zapisz na później
    PrzepisyPasta z awokado

    Podawać z krakersami.

    Redakcja WP Kobieta
    Z włoskiej spiżarni
    Zapisz na później
    PrzepisyZ włoskiej spiżarni

    Włoska kuchnia jest symbolem idealnego połączenia dobrego smaku i oszczędności. Trudno jej się oprzeć.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka z rukoli i pomarańczy
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka z rukoli i pomarańczy

    Posypać parmezanem, polać sokiem z pomarańczy.

    Redakcja WP Kobieta
    Jabłka z bakaliami
    Zapisz na później
    PrzepisyJabłka z bakaliami

    Danie jest smaczne na ciepło i na zimno.

    Redakcja WP Kobieta
    To i owo o herbacie
    Zapisz na później
    PrzepisyTo i owo o herbacie

    Powszechność herbaty jest zasługą jej neutralnego smaku, który do wszystkiego pasuje. Ostatnio docenia się też jej walory zdrowotne.

    Redakcja WP Kobieta
    Dyniowe racuchy
    Zapisz na później
    PrzepisyDyniowe racuchy

    Podawać z borówkami.

    Redakcja WP Kobieta