Zobacz kandydatki i oceń, która z nich ma największą szansę na tytuł Miss Polonia 2008!
Już 13 września w Teatrze Wielkim w Łodzi, z grona 25 finalistek zostanie wybrana 33. Miss Polonia, która z rąk obecnie panującej Miss, Barbary Tatary przyjmie koronę najpiękniejszej Polki 2008 roku.
Owoce egzotyczne są niezwykle popularne w wielu krajach. Niemal każdy zna smak mango, ananasa, granatu czy awokado. Jednak różnych owoców – często o dziwnym smaku, wyglądzie czy aromacie – jest dużo więcej.
W połowie sierpnia Wojciech Cejrowski - pisarz, podróżnik, bez wątpienia osobowość telewizyjna i radiowa - ukaże się nam z nowej, nieznanej dotąd strony.
Na Służewcu znowu odbywają się Derby! Nawiązując niejako do brytyjskiej tradycji, kilkanaście Pań wzięło udział w paradzie kapeluszy, a zgromadzona publiczność mogła poczuć się już prawie jak w Ascot...
Posiłek można wykorzystać nie tylko jako dostarczenie organizmowi „paliwa” do codziennego funkcjonowania, ale także jako doskonałą okazję do uczczenia uroczystości rodzinnej, odbycia spotkania prywatnego czy firmowego.
Fotomodelka i prezenterka pogody Omenaa Mensah wkrótce zamieni się w… kucharkę. Od września będzie gospodynią nowego programu TVN Style pt. „Kuchnia czynna całą dobę”, a przy gotowaniu towarzyszyć jej będzie sześcioletnia córka Vanessa.
Korsyka ma wiele twarzy i wiele imion. Przed wiekami greccy żeglarze nadali jej przydomek Kalliste, czyli "piękna", geografowie nazywają ją Ile des Contrastes (Wyspa Kontrastów), a foldery turystyczne wysławiają jako "królową wysp śródziemnomorskich".
Jest kusząco smakowite i delikatne, choć bardzo kaloryczne. Można z niego wyczarować prawdziwe smakołyki, ale trzeba się przy tym trochę napracować.
Twój posiłek, a raczej sposób jego spożywania, może wskazać, jak zachowujesz się w łóżku.
Garden-party czy przyjęcia służbowe w stylu „szwedzki stół” stanowią dla niektórych gości okazję do zrobienia zapasów na kilka dni. Czy można tak bez ceregieli demonstrować swoją zapobiegliwość? A co z kopiastymi mieszankami sałatek i ciast na talerzykach i oblizywaniem palców?
Jest jednym z symboli Krakowa. Robert Makłowicz i Stanisław Mancewicz w książce „'Zjeść Kraków. Przewodnik subiektywny” piszą, że to jedyny na świecie fast-food o kilkusetletniej tradycji.
Nowe badania dowodzą, że zaprzestanie spożywania alkoholu, także w stopniu umiarkowanym, może prowadzić do problemów zdrowotnych, jak depresja czy obniżenie zdolności mózgu do produkcji nowych komórek nerwowych.
Zbyt dużo kawy może zmniejszać szanse na poczęcie dziecka u kobiet, które mają problemy z płodnością - ostrzegają naukowcy.
W hiszpańskiej Pampelunie co roku organizowane są gonitwy z bykami. To część obchodów święta ku czci św. Fermina połączona z 14-dniową fiestą.
Jedni mówią: niezdrowe, inni upierają się, że są pozbawione wszelkich wartości odżywczych, ale są też tacy, którzy je uwielbiają. Mowa o owocach i warzywach z puszki. Na ich temat krąży wiele legend, mitów i, jak to często bywa – większość z nich nie jest prawdziwa.
Pani Ewa Wachowicz to nie tylko była Miss Polonia i III wicemiss świata, ale również producentka filmowa i pasjonatka dobrej kuchni. Swoje kulinarne pomysły Pani Ewa spisała w książce "Słodki świat Ewy Wachowicz". Pani Ewa przyznaje, że w kuchni lubi zapach, smak i...improwizację.
Popularna gwiazda Jennifer Aniston sama wymyśliła sobie dietę. Jej podstawą jest takie ułożenie dziennego jadłospisu, aby składał się w 90% z niskokalorycznych i niskotłuszczowych pokarmów, zaś 10% mają stanowić tzw. "małe szaleństwa".
Jeszcze niedawno, dziennikarze magazynu Us Weekly zgotowali Jessice Simpson małe piekiełko. Magazyn porównał wygląd gwiazdy do wyglądu Britney Spears po porodzie. Aktorka ostro wzięła się za siebie i wróciła do formy. W jaki sposób udało jej się schudnąć?
Kiedy Beyonce się odchudza prowadzi dziennik. To ułatwia jej kontrolowanie tego, ile je, a ponadto pomaga opracowywać jadłospis. Podczas przygotowań do roli w filmie „Dreamgirls” żywiła się tylko sokiem cytrynowym, syropem klonowym i wodą.
Raz w tygodniu powinniśmy sobie pozwolić na przyjemność dla podniebienia. Rozmawiamy z Pascalem Brodnickim, kucharzem polsko – francuskim, autorem programu „Po prostu gotuj”.
Gwen Stefani nie ma idealnej przemiany materii. Nie jest szczęściarą na tyle, żeby mieć wspaniałą rodzinę, figurę i karierę. Owszem, jest szczupła, ale za cenę ogromnych wyrzeczeń.
Kuchnia pogranicza USA i Meksyku to przede wszystkim ser, wołowina, pięć rodzajów fasoli i wyraziste przyprawy. Połączeń tych smaków można wymyślić tysiące, a jedno jest lepsze od drugiego.
Najśmieszniejsze zastosowania dla arbuza wymyślili katowiczanie. Udowodnili, że te ogromne owoce można nie tylko jeść, ale także z nim tańczyć, ubierać się w niego, rzucać nim, pić z niego piwo… Zabrakło czasu na zrobienie arbuzowego szampana, ale i to jest możliwe!