Gotowanie

    Gotowanie

    Halibut na parze
    Zapisz na później
    PrzepisyHalibut na parze

    Podawać z sałatką z papryki.

    Redakcja WP Kobieta
    Jak używać przypraw
    Zapisz na później
    PrzepisyJak używać przypraw

    Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.

    Redakcja WP Kobieta
    Zapiekanka z jabłek
    Zapisz na później
    PrzepisyZapiekanka z jabłek

    Podawać na ciepło z dodatkiem lodów.

    Redakcja WP Kobieta
    Egzotyczne owoce
    Zapisz na później
    PrzepisyEgzotyczne owoce

    Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa pieczarkowa po francusku
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa pieczarkowa po francusku

    Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.

    Redakcja WP Kobieta
    Owocowa sałatka
    Zapisz na później
    PrzepisyOwocowa sałatka

    Podawać lekko schłodzoną.

    Redakcja WP Kobieta
    Omlet z wędliną
    Zapisz na później
    PrzepisyOmlet z wędliną

    Można polać ketchupem.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa z makaronem
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa z makaronem

    Przyprawić do smaku, podawać z makaronem.

    Redakcja WP Kobieta
    Wiosenny zastrzyk witamin
    Zapisz na później
    PrzepisyWiosenny zastrzyk witamin

    O tej porze roku najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych są kiełki, zielenina i pestki.

    Redakcja WP Kobieta
    Kurczak z ziołami
    Zapisz na później
    PrzepisyKurczak z ziołami

    Klasyczna potrawa w wydaniu wiosennym.

    Redakcja WP Kobieta
    Wegetariański kawior żydowski
    Zapisz na później
    PrzepisyWegetariański kawior żydowski

    Ta mieszanka warzyw, jajek i orzechów włoskich wygląda i smakuje jak kawior z wątróbki, choć jest lżejsza i orzeźwiająca.

    Redakcja WP Kobieta
    Gofry z bitą śmietaną
    Zapisz na później
    PrzepisyGofry z bitą śmietaną

    Ozdobić śmietaną, obłożyć owocami.

    Redakcja WP Kobieta
    Ryby
    Zapisz na później
    PrzepisyRyby

    To cały zestaw witamin, minerałów i najcenniejszych kwasów tłuszczowych. W czystej postaci.

    Redakcja WP Kobieta
    Trójkątne grzanki
    Zapisz na później
    PrzepisyTrójkątne grzanki

    Posmarować masą z bryndzy.

    Redakcja WP Kobieta
    Pieczony łosoś z zielonym sosem
    Zapisz na później
    PrzepisyPieczony łosoś z zielonym sosem

    Często podaje się go na przyjęciach z okazji bat micwy lub bar micwy, na przyjęciach weselnych i innych uroczystościach.

    Redakcja WP Kobieta
    Skrzydełka kurczaka
    Zapisz na później
    PrzepisySkrzydełka kurczaka

    Podawać z ryżem i warzywami gotowanymi na parze.

    Redakcja WP Kobieta
    Kucharskie sztuczki
    Zapisz na później
    PrzepisyKucharskie sztuczki

    Mniejsze lub większe wpadki kulinarne zdarzają się każdemu. Są jednak sposoby, by ograniczyć je do minimum.

    Redakcja WP Kobieta
    Pierogi ze szpinakiem
    Zapisz na później
    PrzepisyPierogi ze szpinakiem

    Wymieszać z pomidorami, ozdobić bazylią.

    Redakcja WP Kobieta
    Zdrowa kasza
    Zapisz na później
    PrzepisyZdrowa kasza

    Na naszych stołach pojawia się rzadko. A szkoda, bo wpływa korzystnie na zdrowie i urodę.

    Redakcja WP Kobieta
    Sola marynowana w winie
    Zapisz na później
    PrzepisySola marynowana w winie

    Podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka z awokado
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka z awokado

    Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

    Redakcja WP Kobieta
    Kaczka nadziewana
    Zapisz na później
    PrzepisyKaczka nadziewana

    Obłożyć połówkami brzoskwiń nadzianymi żurawinami, podawać z ziemniakami z wody.

    Redakcja WP Kobieta
    Zapisz na później
    ModaNapoje mleczne

    Do podstawowych napojów pochodzenia mlecznego zalicza się jogurt, kefir i maślankę.

    Małgorzata Grudzińska
    Libijski pikantny dip dyniowy
    Zapisz na później
    PrzepisyLibijski pikantny dip dyniowy

    Podaje się go z pieczywem i pokrojonymi w słupki świeżymi warzywami.

    Redakcja WP Kobieta