Gotowanie

Gotowanie

Cukinia z mozzarellą
Zapisz na później
PrzepisyCukinia z mozzarellą

Do farszu można dodać odrobinę pokruszonego rokfora lub rokpola – zaostrzy smak nadzienia.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowa tradycja
Zapisz na później
PrzepisyZdrowa tradycja

Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie, ale „odchudzone.” Smak pozostał ten sam.

Redakcja WP Kobieta
Dżem brzoskwiniowy
Zapisz na później
PrzepisyDżem brzoskwiniowy

Zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć.

Redakcja WP Kobieta
Paella z owocami morza
Zapisz na później
PrzepisyPaella z owocami morza

Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.

Redakcja WP Kobieta
Spaghetti bolognese
Zapisz na później
PrzepisySpaghetti bolognese

Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.

Redakcja WP Kobieta
Papajowo-limonkowe babeczki
Zapisz na później
PrzepisyPapajowo-limonkowe babeczki

Napełniać śmietaną, ozdobić owocami i melisą.

Redakcja WP Kobieta
Tarta – konkurencja pizzy
Zapisz na później
PrzepisyTarta – konkurencja pizzy

Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!

Redakcja WP Kobieta
Beza z malinami
Zapisz na później
PrzepisyBeza z malinami

Można udekorować bitą śmietaną.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka z winogronami
Zapisz na później
PrzepisySkrzydełka z winogronami

Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.

Redakcja WP Kobieta
Tonik z owocami
Zapisz na później
PrzepisyTonik z owocami

Doskonały napój z arbuza, brzoskwini i grejpfrutów.

Redakcja WP Kobieta
Ciasto śliwkowe
Zapisz na później
PrzepisyCiasto śliwkowe

Pyszne ciasto z dodatkiem bitej śmietany.

Redakcja WP Kobieta
Cukinia w ziołach
Zapisz na później
PrzepisyCukinia w ziołach

Doskonałe danie na lekką kolację.

Redakcja WP Kobieta
Pudding "czarny las"
Zapisz na później
PrzepisyPudding "czarny las"

Posyp deser kakao i przybierz wiśniami.

Redakcja WP Kobieta
Witaj wiśnio
Zapisz na później
PrzepisyWitaj wiśnio

Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!

Redakcja WP Kobieta
Kebaby z patelni
Zapisz na później
PrzepisyKebaby z patelni

Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.

Redakcja WP Kobieta
Krajanka jogurtowa
Zapisz na później
PrzepisyKrajanka jogurtowa

Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.

Redakcja WP Kobieta
Miód
Zapisz na później
PrzepisyMiód

Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.

Redakcja WP Kobieta
Sernik z malinami
Zapisz na później
PrzepisySernik z malinami

Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja WP Kobieta
Kruche babeczki z owocami
Zapisz na później
PrzepisyKruche babeczki z owocami

Pyszny deser na lato.

Redakcja WP Kobieta
Co o jabłkach wiedzieć powinnaś
Zapisz na później
PrzepisyCo o jabłkach wiedzieć powinnaś

Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.

Redakcja WP Kobieta
Sok malinowy
Zapisz na później
PrzepisySok malinowy

Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.

Redakcja WP Kobieta
Aromatyczne ziemniaki
Zapisz na później
PrzepisyAromatyczne ziemniaki

Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

Redakcja WP Kobieta
Zapiekanka z pomidorami
Zapisz na później
PrzepisyZapiekanka z pomidorami

Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.

Redakcja WP Kobieta
Grzyby orientalne
Zapisz na później
PrzepisyGrzyby orientalne

Mun, shiitake i boczniaki.

Redakcja WP Kobieta