Do farszu można dodać odrobinę pokruszonego rokfora lub rokpola – zaostrzy smak nadzienia.
Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie, ale „odchudzone.” Smak pozostał ten sam.
Zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć.
Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.
Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.
Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!
Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.
Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!
Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.
Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.
Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.
Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.
Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.
Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.
Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.
Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.