Gotowanie

    Gotowanie

    Zdrowa tradycja
    Zapisz na później
    PrzepisyZdrowa tradycja

    Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie, ale „odchudzone.” Smak pozostał ten sam.

    Redakcja WP Kobieta
    Dżem brzoskwiniowy
    Zapisz na później
    PrzepisyDżem brzoskwiniowy

    Zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć.

    Redakcja WP Kobieta
    Paella z owocami morza
    Zapisz na później
    PrzepisyPaella z owocami morza

    Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.

    Redakcja WP Kobieta
    Spaghetti bolognese
    Zapisz na później
    PrzepisySpaghetti bolognese

    Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.

    Redakcja WP Kobieta
    Papajowo-limonkowe babeczki
    Zapisz na później
    PrzepisyPapajowo-limonkowe babeczki

    Napełniać śmietaną, ozdobić owocami i melisą.

    Redakcja WP Kobieta
    Tarta – konkurencja pizzy
    Zapisz na później
    PrzepisyTarta – konkurencja pizzy

    Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!

    Redakcja WP Kobieta
    Beza z malinami
    Zapisz na później
    PrzepisyBeza z malinami

    Można udekorować bitą śmietaną.

    Redakcja WP Kobieta
    Skrzydełka z winogronami
    Zapisz na później
    PrzepisySkrzydełka z winogronami

    Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.

    Redakcja WP Kobieta
    Tonik z owocami
    Zapisz na później
    PrzepisyTonik z owocami

    Doskonały napój z arbuza, brzoskwini i grejpfrutów.

    Redakcja WP Kobieta
    Ciasto śliwkowe
    Zapisz na później
    PrzepisyCiasto śliwkowe

    Pyszne ciasto z dodatkiem bitej śmietany.

    Redakcja WP Kobieta
    Cukinia w ziołach
    Zapisz na później
    PrzepisyCukinia w ziołach

    Doskonałe danie na lekką kolację.

    Redakcja WP Kobieta
    Pudding "czarny las"
    Zapisz na później
    PrzepisyPudding "czarny las"

    Posyp deser kakao i przybierz wiśniami.

    Redakcja WP Kobieta
    Witaj wiśnio
    Zapisz na później
    PrzepisyWitaj wiśnio

    Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!

    Redakcja WP Kobieta
    Kebaby z patelni
    Zapisz na później
    PrzepisyKebaby z patelni

    Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.

    Redakcja WP Kobieta
    Krajanka jogurtowa
    Zapisz na później
    PrzepisyKrajanka jogurtowa

    Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.

    Redakcja WP Kobieta
    Miód
    Zapisz na później
    PrzepisyMiód

    Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.

    Redakcja WP Kobieta
    Sernik z malinami
    Zapisz na później
    PrzepisySernik z malinami

    Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.

    Redakcja WP Kobieta
    Kruche babeczki z owocami
    Zapisz na później
    PrzepisyKruche babeczki z owocami

    Pyszny deser na lato.

    Redakcja WP Kobieta
    Co o jabłkach wiedzieć powinnaś
    Zapisz na później
    PrzepisyCo o jabłkach wiedzieć powinnaś

    Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.

    Redakcja WP Kobieta
    Sok malinowy
    Zapisz na później
    PrzepisySok malinowy

    Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.

    Redakcja WP Kobieta
    Aromatyczne ziemniaki
    Zapisz na później
    PrzepisyAromatyczne ziemniaki

    Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

    Redakcja WP Kobieta
    Zapiekanka z pomidorami
    Zapisz na później
    PrzepisyZapiekanka z pomidorami

    Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.

    Redakcja WP Kobieta
    Grzyby orientalne
    Zapisz na później
    PrzepisyGrzyby orientalne

    Mun, shiitake i boczniaki.

    Redakcja WP Kobieta
    Bób z warzywami i koperkiem
    Zapisz na później
    PrzepisyBób z warzywami i koperkiem

    Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.

    Redakcja WP Kobieta