Gotowanie

Gotowanie

Bób z warzywami i koperkiem
Zapisz na później
PrzepisyBób z warzywami i koperkiem

Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.

Redakcja WP Kobieta
Sałata „Odcienie zieleni”
Zapisz na później
PrzepisySałata „Odcienie zieleni”

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Rzodkiewki... z ołowiu
Zapisz na później
PrzepisyRzodkiewki... z ołowiu

"Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.

Redakcja WP Kobieta
Selery faszerowane
Zapisz na później
PrzepisySelery faszerowane

Z papryką, pieczarkami i mielonym mięsem.

Redakcja WP Kobieta
Śniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem
Zapisz na później
PrzepisyŚniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem

Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.

Redakcja WP Kobieta
Te wspaniałe morele!
Zapisz na później
PrzepisyTe wspaniałe morele!

Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.

Redakcja WP Kobieta
Krewetkowe szaszłyki
Zapisz na później
PrzepisyKrewetkowe szaszłyki

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Omlety ze szparagami i kozim serem
Zapisz na później
PrzepisyOmlety ze szparagami i kozim serem

Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.

Redakcja WP Kobieta
Rabarbarowe orzeźwienie
Zapisz na później
PrzepisyRabarbarowe orzeźwienie

Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.

Redakcja WP Kobieta
Granita jagodowa
Zapisz na później
PrzepisyGranita jagodowa

Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.

Redakcja WP Kobieta
Okolice Nicei
Zapisz na później
PrzepisyOkolice Nicei

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zioła na twoim stole
Zapisz na później
PrzepisyZioła na twoim stole

Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.

Redakcja WP Kobieta
Fettucine z cielęciną pachnące truflami
Zapisz na później
PrzepisyFettucine z cielęciną pachnące truflami

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Jagnięcina z Marakeszu na parze
Zapisz na później
PrzepisyJagnięcina z Marakeszu na parze

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Teraz dynia
Zapisz na później
PrzepisyTeraz dynia

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Smażona pierś kurczaka z ananasem i bananami
Zapisz na później
PrzepisySmażona pierś kurczaka z ananasem i bananami

Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.

Redakcja WP Kobieta
Ocet do potraw i marynat
Zapisz na później
PrzepisyOcet do potraw i marynat

Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka melonowa
Zapisz na później
PrzepisySałatka melonowa

Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z bananów z groszkiem
Zapisz na później
PrzepisySałatka z bananów z groszkiem

Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

Redakcja WP Kobieta
Kołduny sikające
Zapisz na później
PrzepisyKołduny sikające

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Pszenny, razowy czy graham?
Zapisz na później
PrzepisyPszenny, razowy czy graham?

Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.

Redakcja WP Kobieta
„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem
Zapisz na później
Przepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zupa gulaszowa
Zapisz na później
PrzepisyZupa gulaszowa

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Czosnek na zdrowie
Zapisz na później
PrzepisyCzosnek na zdrowie

W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.

Redakcja WP Kobieta