Gotowanie

    Gotowanie

    Sałata „Odcienie zieleni”
    Zapisz na później
    PrzepisySałata „Odcienie zieleni”

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Rzodkiewki... z ołowiu
    Zapisz na później
    PrzepisyRzodkiewki... z ołowiu

    "Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.

    Redakcja WP Kobieta
    Selery faszerowane
    Zapisz na później
    PrzepisySelery faszerowane

    Z papryką, pieczarkami i mielonym mięsem.

    Redakcja WP Kobieta
    Śniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem
    Zapisz na później
    PrzepisyŚniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem

    Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.

    Redakcja WP Kobieta
    Te wspaniałe morele!
    Zapisz na później
    PrzepisyTe wspaniałe morele!

    Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.

    Redakcja WP Kobieta
    Krewetkowe szaszłyki
    Zapisz na później
    PrzepisyKrewetkowe szaszłyki

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Omlety ze szparagami i kozim serem
    Zapisz na później
    PrzepisyOmlety ze szparagami i kozim serem

    Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.

    Redakcja WP Kobieta
    Rabarbarowe orzeźwienie
    Zapisz na później
    PrzepisyRabarbarowe orzeźwienie

    Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.

    Redakcja WP Kobieta
    Granita jagodowa
    Zapisz na później
    PrzepisyGranita jagodowa

    Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.

    Redakcja WP Kobieta
    Okolice Nicei
    Zapisz na później
    PrzepisyOkolice Nicei

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Zioła na twoim stole
    Zapisz na później
    PrzepisyZioła na twoim stole

    Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.

    Redakcja WP Kobieta
    Fettucine z cielęciną pachnące truflami
    Zapisz na później
    PrzepisyFettucine z cielęciną pachnące truflami

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Jagnięcina z Marakeszu na parze
    Zapisz na później
    PrzepisyJagnięcina z Marakeszu na parze

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Teraz dynia
    Zapisz na później
    PrzepisyTeraz dynia

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Smażona pierś kurczaka z ananasem i bananami
    Zapisz na później
    PrzepisySmażona pierś kurczaka z ananasem i bananami

    Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.

    Redakcja WP Kobieta
    Ocet do potraw i marynat
    Zapisz na później
    PrzepisyOcet do potraw i marynat

    Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka melonowa
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka melonowa

    Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka z bananów z groszkiem
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka z bananów z groszkiem

    Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

    Redakcja WP Kobieta
    Kołduny sikające
    Zapisz na później
    PrzepisyKołduny sikające

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Pszenny, razowy czy graham?
    Zapisz na później
    PrzepisyPszenny, razowy czy graham?

    Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.

    Redakcja WP Kobieta
    „Bacalau” – sałatka typowa z dorszem
    Zapisz na później
    Przepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa gulaszowa
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa gulaszowa

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Czosnek na zdrowie
    Zapisz na później
    PrzepisyCzosnek na zdrowie

    W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.

    Redakcja WP Kobieta
    Śliwka puszysta z biszkoptem
    Zapisz na później
    PrzepisyŚliwka puszysta z biszkoptem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta