Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
"Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.
Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.
Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.
Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.
Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.
Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.
Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.