Usiąść na werandzie, napić się kawy i zjeść bezy z kremem - zatrzymać chwilę...
Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami.
Żeby potrawa smakowała tak, jak we włoskiej restauracji, musisz odpowiednio ugotować makaron i dopasować rodzaj sosu.
Są smaczne, niedrogie, łatwo je przechowywać. Podawaj najlepiej w towarzystwie ziół i czosnku.
Boki ciasta należy udekorować kawałkami arbuza, a wierzch listkami świeżej melisy lub mięty.
Jest najlepszym źródłem wapnia, wzmacnia kości i zęby. Dlatego warto, byś je piła. Nawet jeśli już jesteś dorosła.
Są orzeźwiające i na tyle tanie, że robi się z nich wiele przetworów. W tej postaci goszczą na naszych stołach przez cały rok.
Do wygrania najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.
Można udekorować listkami bazylii. Są doskonałe na przystawkę.
Dodaj krem truflowy, ser mascarpone oraz sok cytrynowy – aż potrawa stanie się kremowa.
Brakuje ci sił, masz kiepski nastrój czy kłopoty z cerą? By pozbyć się problemu, nie musisz łykać pastylek.
Przygotuj na grillu krewetki. Podawaj ułożone na risotto.
Najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.
Niezwykle wykwintna odmiana popularnego dania obiadowego.
Na wakacje wielu panów i coraz więcej pań zabiera wędki. Nie da się ukryć, że świeżo złowione ryby smakują najlepiej!
Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi, udekorować odłożonymi malinami.