Przepisy

Przepisy

Granita jagodowa
Zapisz na później
PrzepisyGranita jagodowa

Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.

Redakcja WP Kobieta
Okolice Nicei
Zapisz na później
PrzepisyOkolice Nicei

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zioła na twoim stole
Zapisz na później
PrzepisyZioła na twoim stole

Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.

Redakcja WP Kobieta
Fettucine z cielęciną pachnące truflami
Zapisz na później
PrzepisyFettucine z cielęciną pachnące truflami

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Jagnięcina z Marakeszu na parze
Zapisz na później
PrzepisyJagnięcina z Marakeszu na parze

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Teraz dynia
Zapisz na później
PrzepisyTeraz dynia

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Smażona pierś kurczaka z ananasem i bananami
Zapisz na później
PrzepisySmażona pierś kurczaka z ananasem i bananami

Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.

Redakcja WP Kobieta
Ocet do potraw i marynat
Zapisz na później
PrzepisyOcet do potraw i marynat

Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka melonowa
Zapisz na później
PrzepisySałatka melonowa

Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z bananów z groszkiem
Zapisz na później
PrzepisySałatka z bananów z groszkiem

Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

Redakcja WP Kobieta
Kołduny sikające
Zapisz na później
PrzepisyKołduny sikające

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Pszenny, razowy czy graham?
Zapisz na później
PrzepisyPszenny, razowy czy graham?

Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.

Redakcja WP Kobieta
„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem
Zapisz na później
Przepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zupa gulaszowa
Zapisz na później
PrzepisyZupa gulaszowa

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Czosnek na zdrowie
Zapisz na później
PrzepisyCzosnek na zdrowie

W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.

Redakcja WP Kobieta
Śliwka puszysta z biszkoptem
Zapisz na później
PrzepisyŚliwka puszysta z biszkoptem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Chuda biała sałata
Zapisz na później
PrzepisyChuda biała sałata

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Czerwona pasta z łososiem
Zapisz na później
PrzepisyCzerwona pasta z łososiem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Sałata pieczona z bakłażanem
Zapisz na później
PrzepisySałata pieczona z bakłażanem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Potrawy w papilotach
Zapisz na później
PrzepisyPotrawy w papilotach

Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.

Redakcja WP Kobieta
Orkisz z pstrągiem i skórką cytrynową
Zapisz na później
PrzepisyOrkisz z pstrągiem i skórką cytrynową

Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.

Redakcja WP Kobieta
Dżem wieloowocowy
Zapisz na później
PrzepisyDżem wieloowocowy

Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.

Redakcja WP Kobieta
Sardynki po hiszpańsku
Zapisz na później
PrzepisySardynki po hiszpańsku

Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.

Redakcja WP Kobieta
Paprykarz z karpia
Zapisz na później
PrzepisyPaprykarz z karpia

Sos można, jak na Węgrzech, zaprawić kwaśną śmietaną.

Redakcja WP Kobieta