Przepisy

    Przepisy

    Mariusz Pudzianowski: trudno dobrać mi się do wnętrza
    Zapisz na później
    PrzepisyMariusz Pudzianowski: trudno dobrać mi się do wnętrza

    Jaki jest Mariusz Pudzianowski - najsilniejszy człowiek świata i popularny Strongman? Jak wygląda jego dzień w skrócie? O kobietach, o tym, co jada i gdzie można go spotkać po godzinach opowiada Wirtualnej Polsce.

    Redakcja WP Kobieta
    Robert Makłowicz - Australia zaskoczyła mnie kulinarnie
    Zapisz na później
    PrzepisyRobert Makłowicz - Australia zaskoczyła mnie kulinarnie

    Robert Makłowicz nie chciał jeść larw pieczonych nad ogniskiem, a Piotr Bikont nie weźmie do ust margaryny. Twórca "Nowoczesnej kuchni polskiej" opowiada o swoich ulubionych daniach, egzotycznych przyprawach i kulinarnych fascynacjach.

    Redakcja WP Kobieta
    Ryż i makaron na kolorowo
    Zapisz na później
    PrzepisyRyż i makaron na kolorowo

    Prawdziwe gospodynie w kuchni czynią cuda. Przy odrobinie fantazji i szczypcie przypraw potrafią z pozoru banalny makaron, czy tradycyjny ryż zamienić w oryginalną potrawę, która miło zaskoczy domowników nie tylko wyglądem, ale i smakiem.

    Agnieszka Buczek
    Zapisz na później
    PrzepisyREGULAMIN "RANKINGU MISTRZÓW KUCHNI" ORGANIZOWANEGO PRZEZ WIRTUALNĄ POLSKĘ S.A.

    REGULAMIN KONKURSU ORGANIZOWANEGO PRZEZ WIRTUALNĄ POLSKĘ S.A.\r\n \r\n1.

    Redakcja WP Kobieta
    Największe gafy przy stole
    Zapisz na później
    PrzepisyNajwiększe gafy przy stole

    Niby przyjęcia to bardzo przyjemna sprawa, jednak osoba nieoswojona z dobrymi manierami na nich obowiązującymi, może na początku czuć się skrępowana. Sztuka polega na tym, by właśnie tego nie okazać.

    Ola Berezecka
    Kawa - nie wyobrażasz sobie bez niej poranka?
    Zapisz na później
    PrzepisyKawa - nie wyobrażasz sobie bez niej poranka?

    Kawa, „magiczny” napój, który pobudza nas do życia każdego poranka, ma długą historię, a jej odkrycie związane jest z wieloma ciekawymi legendami. Mała czarna, bez której większość z nas nie przeżyje nawet dnia, znana była prawdopodobnie już w VI wieku naszej ery!

    Redakcja WP Kobieta
    Jak ugryźć homara?
    Zapisz na później
    PrzepisyJak ugryźć homara?

    Homary, langusty, kraby i krewetki są raczej charakterystyczne dla kuchni krajów południowej Europy. Jednak i u nas zdobywają one coraz większą popularność. Coraz częściej obecne są na eleganckich przyjęciach czy bankietach i to zarówno na tych w restauracjach, jak i na uroczystych kolacjach organizowanych w prywatnych domach.

    Redakcja WP Kobieta
    Dolina Śmierci
    Zapisz na później
    PrzepisyDolina Śmierci

    Dolina śmierci w pełni zasługuje na swoją nazwę, miejsce to sprawia wrażenie jakby Bóg zapomniał tknąć tutaj życie.

    Redakcja WP Kobieta
    Andrzejki w twojej chacie!
    Zapisz na później
    PrzepisyAndrzejki w twojej chacie!

    Andrzejki to nie tylko wieczór czarów, magii i wróżb, ale również doskonała okazja do spotkania się z przyjaciółmi. Święto pochodzi ze Szkocji - to właśnie w tym kraju obchodzi się je najhuczniej – jedząc i pijąc do białego rana! A my nie pozostajemy w tyle!

    Magdalena Stypułkowska
    Pigułka z czekolady
    Zapisz na później
    PrzepisyPigułka z czekolady

    Smak czekolady uważany jest za niezwykle przyjemny.
    Naukowcy ustalili, że to efekt składników tego smakołyku.
    Te same substancje powstają w organizmie człowieka uprawiającego seks.

    Redakcja WP Kobieta
    KONKURS DLA MISTRZÓW KUCHNI!
    Zapisz na później
    PrzepisyKONKURS DLA MISTRZÓW KUCHNI!

    KONKURS SM@KOSZA!!!










    Specialnie dla tych, którzy w kuchni czują się jak ryby w

    Redakcja WP Kobieta
    Turcja – stolica kebabu i bakławy
    Zapisz na później
    PrzepisyTurcja – stolica kebabu i bakławy

    Kuchnia turecka może stać się fascynującą podróżą kulinarną dla wszystkich wielbicieli przystawek, grillowanych mięs, gęstych sosów i naprawdę słodkich ciast. I jeśli choć jeden z rodzajów tych dań jest twoim ulubionym, to z całą pewnością smakołyki z Turcji przypadną ci do gustu.

    Redakcja WP Kobieta
    Pracoholik głodny - pracoholik zły
    Zapisz na później
    PrzepisyPracoholik głodny - pracoholik zły

    Nie ulega wątpliwości, że śniadanie jest ważne i śniadanie jeść warto. Jeśli wyjedziemy do pracy głodni, szybko staniemy się zmęczeni. Ponadto, stare przysłowie, które brzmi „człowiek głodny, to człowiek zły” często się sprawdza, zwłaszcza w miejscu pracy, kiedy mamy świadomość, że przed nami kilka ładnych godzin pracy i mnóstwo obowiązków.

    Magdalena Stypułkowska
    Kawior - symbol luksusu
    Zapisz na później
    PrzepisyKawior - symbol luksusu

    Miseczka intrygująco iskrzących się czarnych kuleczek, umieszczona na lodzie, maleńkie kawałeczki pieczywa, złote łyżeczki do nakładania tego specjału i kryształowy kieliszek z rozkosznie musującym szampanem.

    Redakcja WP Kobieta
    Odnaleźć spokój i zredukować zmęczenie
    Zapisz na później
    PrzepisyOdnaleźć spokój i zredukować zmęczenie

    Czasami przychodzą złe dni i z przyczyn często od nas niezależnych, musimy poradzić sobie ze stresem i smutkiem. Medycyna naturalna przychodzi nam z pomocą - filiżanka ziołowej herbaty może nie zredukuje do zera naszego złego samopoczucia, ale pomoże odzyskać spokój i na chwilę ukoi nasze nerwy.

    Redakcja WP Kobieta
    Rzuć palenie
    Zapisz na później
    PrzepisyRzuć palenie

    Decyzję o zerwaniu z nałogiem palenia podejmuje się pod wpływem chwili, a czasem po długich przygotowaniach. Bo zaprzestanie palenia jest niezwykłą próbą charakteru palacza.

    Redakcja WP Kobieta
    Beaujolais na Święto Wina
    Zapisz na później
    PrzepisyBeaujolais na Święto Wina

    Jesienny wieczór z beaujolais nouveau staje się ciepły i kolorowy. W tym roku święto wina zaczyna się 16 listopada. Młody trunek pochodzi z winogron, które jeszcze we wrześniu zwisały na krzakach winnic Burgundii. Jest lekkie i radosne, ma w sobie wesołe aromaty, w których można znaleźć nuty owoców, kwiatów czy nawet świeżej trawy...

    Redakcja WP Kobieta
    Miodowe inspiracje na nadchodzącą zimę
    Zapisz na później
    PrzepisyMiodowe inspiracje na nadchodzącą zimę

    W ostatnich latach spożycie miodu wzrosło do 38 dag na głowę. Ale nadal jest to o ponad połowę mniej niż w krajach Unii Europejskiej. Zaczynamy doceniać nie tylko jego lecznicze właściwości, ale również niepowtarzalny smak.

    Redakcja WP Kobieta
    Podróże ze smakiem - polecamy książkę Anny Kwiatkowskiej i Tomasza Rudomino
    Zapisz na później
    PrzepisyPodróże ze smakiem - polecamy książkę Anny Kwiatkowskiej i Tomasza Rudomino

    Jedzenie to najbardziej pierwotna potrzeba, odwieczna przemiana śmierci w życie, którą człowiek zamienił w sztukę. Łapczywość, chciwość, żądza, tęsknota – te same emocje pchały odkrywców na podbój oceanu, inspirowały architektów wznoszących najwspanialsze budowle i kucharzy komponujących nuty smaków.

    Redakcja WP Kobieta
    Bez jaj... ani rusz
    Zapisz na później
    PrzepisyBez jaj... ani rusz

    Jajka są świetne o każdej porze dnia. Na śniadanie w postaci jajecznicy, na obiad w roli głównej – jajko sadzone, na kolację lub zakąski – jajka na twardo, pasty jajeczne i wreszcie na deser jako kogel mogel. Warto je zatem na stałe włączyć do naszego jadłospisu.

    Agnieszka Buczek
    Świat otyłych
    Zapisz na później
    PrzepisyŚwiat otyłych

    Otyłość to jeden z najważniejszych problemów, z jakim obecnie boryka się współczesna medycyna. Według Światowej Organizacji Zdrowia, na otyłość cierpi obecnie 300 milionów ludzi, natomiast w Polsce - ponad połowa osób dorosłych ma nadwagę.

    Redakcja WP Kobieta
    Wypij drinka z Jamesem Bondem
    Zapisz na później
    PrzepisyWypij drinka z Jamesem Bondem

    Kto śledzi przygody sławnego agenta 007, Jamesa Bonda, z pewnością wie, że w jego życiu nie może zabraknąć pięknych
    kobiet, szybkich samochodów oraz... drinków, które nieustaszony agent pochłania w przerwach między karkołomnymi pościgami...

    Redakcja WP Kobieta
    Ekstremalne smaki Kolumbii
    Zapisz na później
    PrzepisyEkstremalne smaki Kolumbii

    Wciąż jesteśmy przyzwyczajeni do spożywania tradycyjncych posiłków - potraw przygotowanych z makaronów, ryżu, ziemniaków i mięsa. Tymczasem mieszkańcy Kolumbii zajadają się daniami z dodatkiem motyli, których mięso jest równie smakowite i bogate w witaminy.

    Redakcja WP Kobieta
    Nie taki tłuszczyk straszny?
    Zapisz na później
    PrzepisyNie taki tłuszczyk straszny?

    Tłuszczu najchętniej się pozbywamy. Tymczasem ten dobry reguluje system nerwowy, poprawia wzrok i wygładza skórę. O tłuszczach nienasyconych nie powinni zapominać nawet ci, którzy właśnie się odchudzają.

    Redakcja WP Kobieta