Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.
Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.
Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.
Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.
Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.
Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.