Przepisy

    Przepisy

    Cukinia w ziołach
    Zapisz na później
    PrzepisyCukinia w ziołach

    Doskonałe danie na lekką kolację.

    Redakcja WP Kobieta
    Pudding "czarny las"
    Zapisz na później
    PrzepisyPudding "czarny las"

    Posyp deser kakao i przybierz wiśniami.

    Redakcja WP Kobieta
    Witaj wiśnio
    Zapisz na później
    PrzepisyWitaj wiśnio

    Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!

    Redakcja WP Kobieta
    Kebaby z patelni
    Zapisz na później
    PrzepisyKebaby z patelni

    Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.

    Redakcja WP Kobieta
    Krajanka jogurtowa
    Zapisz na później
    PrzepisyKrajanka jogurtowa

    Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.

    Redakcja WP Kobieta
    Miód
    Zapisz na później
    PrzepisyMiód

    Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.

    Redakcja WP Kobieta
    Sernik z malinami
    Zapisz na później
    PrzepisySernik z malinami

    Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.

    Redakcja WP Kobieta
    Kruche babeczki z owocami
    Zapisz na później
    PrzepisyKruche babeczki z owocami

    Pyszny deser na lato.

    Redakcja WP Kobieta
    Co o jabłkach wiedzieć powinnaś
    Zapisz na później
    PrzepisyCo o jabłkach wiedzieć powinnaś

    Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.

    Redakcja WP Kobieta
    Sok malinowy
    Zapisz na później
    PrzepisySok malinowy

    Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.

    Redakcja WP Kobieta
    Aromatyczne ziemniaki
    Zapisz na później
    PrzepisyAromatyczne ziemniaki

    Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

    Redakcja WP Kobieta
    Zapiekanka z pomidorami
    Zapisz na później
    PrzepisyZapiekanka z pomidorami

    Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.

    Redakcja WP Kobieta
    Grzyby orientalne
    Zapisz na później
    PrzepisyGrzyby orientalne

    Mun, shiitake i boczniaki.

    Redakcja WP Kobieta
    Bób z warzywami i koperkiem
    Zapisz na później
    PrzepisyBób z warzywami i koperkiem

    Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałata „Odcienie zieleni”
    Zapisz na później
    PrzepisySałata „Odcienie zieleni”

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Rzodkiewki... z ołowiu
    Zapisz na później
    PrzepisyRzodkiewki... z ołowiu

    "Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.

    Redakcja WP Kobieta
    Selery faszerowane
    Zapisz na później
    PrzepisySelery faszerowane

    Z papryką, pieczarkami i mielonym mięsem.

    Redakcja WP Kobieta
    Śniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem
    Zapisz na później
    PrzepisyŚniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem

    Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.

    Redakcja WP Kobieta
    Te wspaniałe morele!
    Zapisz na później
    PrzepisyTe wspaniałe morele!

    Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.

    Redakcja WP Kobieta
    Krewetkowe szaszłyki
    Zapisz na później
    PrzepisyKrewetkowe szaszłyki

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Omlety ze szparagami i kozim serem
    Zapisz na później
    PrzepisyOmlety ze szparagami i kozim serem

    Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.

    Redakcja WP Kobieta
    Rabarbarowe orzeźwienie
    Zapisz na później
    PrzepisyRabarbarowe orzeźwienie

    Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.

    Redakcja WP Kobieta
    Granita jagodowa
    Zapisz na później
    PrzepisyGranita jagodowa

    Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.

    Redakcja WP Kobieta
    Okolice Nicei
    Zapisz na później
    PrzepisyOkolice Nicei

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta