Przepisy

    Przepisy

    Zioła na twoim stole
    Zapisz na później
    PrzepisyZioła na twoim stole

    Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.

    Redakcja WP Kobieta
    Fettucine z cielęciną pachnące truflami
    Zapisz na później
    PrzepisyFettucine z cielęciną pachnące truflami

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Jagnięcina z Marakeszu na parze
    Zapisz na później
    PrzepisyJagnięcina z Marakeszu na parze

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Teraz dynia
    Zapisz na później
    PrzepisyTeraz dynia

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Smażona pierś kurczaka z ananasem i bananami
    Zapisz na później
    PrzepisySmażona pierś kurczaka z ananasem i bananami

    Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.

    Redakcja WP Kobieta
    Ocet do potraw i marynat
    Zapisz na później
    PrzepisyOcet do potraw i marynat

    Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka melonowa
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka melonowa

    Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.

    Redakcja WP Kobieta
    Sałatka z bananów z groszkiem
    Zapisz na później
    PrzepisySałatka z bananów z groszkiem

    Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

    Redakcja WP Kobieta
    Kołduny sikające
    Zapisz na później
    PrzepisyKołduny sikające

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Pszenny, razowy czy graham?
    Zapisz na później
    PrzepisyPszenny, razowy czy graham?

    Chleby różnią się nie tylko ceną, ale także jakością i wartościami zdrowotnymi.

    Redakcja WP Kobieta
    „Bacalau” – sałatka typowa z dorszem
    Zapisz na później
    Przepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa gulaszowa
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa gulaszowa

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Czosnek na zdrowie
    Zapisz na później
    PrzepisyCzosnek na zdrowie

    W każdej postaci - świeży, suszony, starty i w przyprawowych mieszankach - wspomaga trawienie i działa bakteriobójczo.

    Redakcja WP Kobieta
    Śliwka puszysta z biszkoptem
    Zapisz na później
    PrzepisyŚliwka puszysta z biszkoptem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Chuda biała sałata
    Zapisz na później
    PrzepisyChuda biała sałata

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Czerwona pasta z łososiem
    Zapisz na później
    PrzepisyCzerwona pasta z łososiem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Sałata pieczona z bakłażanem
    Zapisz na później
    PrzepisySałata pieczona z bakłażanem

    Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

    Redakcja WP Kobieta
    Potrawy w papilotach
    Zapisz na później
    PrzepisyPotrawy w papilotach

    Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.

    Redakcja WP Kobieta
    Orkisz z pstrągiem i skórką cytrynową
    Zapisz na później
    PrzepisyOrkisz z pstrągiem i skórką cytrynową

    Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.

    Redakcja WP Kobieta
    Dżem wieloowocowy
    Zapisz na później
    PrzepisyDżem wieloowocowy

    Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.

    Redakcja WP Kobieta
    Sardynki po hiszpańsku
    Zapisz na później
    PrzepisySardynki po hiszpańsku

    Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.

    Redakcja WP Kobieta
    Paprykarz z karpia
    Zapisz na później
    PrzepisyPaprykarz z karpia

    Sos można, jak na Węgrzech, zaprawić kwaśną śmietaną.

    Redakcja WP Kobieta
    Łosoś z syropem klonowym
    Zapisz na później
    PrzepisyŁosoś z syropem klonowym

    Syrop klonowy połączony z białym octem winnym nadaje łososiowi niespotykany, słodko-kwaśny smak.

    Redakcja WP Kobieta
    Tort kokosowo-truskawkowy
    Zapisz na później
    PrzepisyTort kokosowo-truskawkowy

    Ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.

    Redakcja WP Kobieta