Gotowanie

Gotowanie

Ryba pieczona w plastrach bekonu
PrzepisyRyba pieczona w plastrach bekonu

Znakomite danie na kolację we dwoje.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka kurczaka marynowane w tequili
PrzepisySkrzydełka kurczaka marynowane w tequili

Tequila - tajemnicza i egzotyczna - cieszy się wielkim powodzeniem wśród znawców, smakoszy i snobów na całym świecie.

Redakcja WP Kobieta
Jak przyrządzać ziemniaki
PrzepisyJak przyrządzać ziemniaki

Ziemniak jest najpopularniejszym warzywem w Polsce. Stanowi nieodłączny składnik obiadów.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z cukinią
PrzepisySałatka z cukinią

Udekorować listkami bazylii i wiórkami sera.

Redakcja WP Kobieta
Eklerki bezowe z kremem kawowym
PrzepisyEklerki bezowe z kremem kawowym

Usiąść na werandzie, napić się kawy i zjeść bezy z kremem - zatrzymać chwilę...

Redakcja WP Kobieta
Konfitury z orzechami
PrzepisyKonfitury z orzechami

Oryginalny smak, niebanalny deser.

Redakcja WP Kobieta
Pikantne placki z cebulą
PrzepisyPikantne placki z cebulą

Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami.

Redakcja WP Kobieta
Różne rodzaje makaronu
PrzepisyRóżne rodzaje makaronu

Żeby potrawa smakowała tak, jak we włoskiej restauracji, musisz odpowiednio ugotować makaron i dopasować rodzaj sosu.

Redakcja WP Kobieta
Smażone bakłażany
PrzepisySmażone bakłażany

Ułożyć na półmisku, posypać warzywami i listkami ziół.

Redakcja WP Kobieta
Szwedzki stół
PrzepisySzwedzki stół

Rozwiązanie konkursu.

Redakcja WP Kobieta
Knedle ze śliwkami
PrzepisyKnedle ze śliwkami

Podawaj z tartą bułką podsmażoną na maśle.

Redakcja WP Kobieta
Cukinia, kabaczek, dynia
PrzepisyCukinia, kabaczek, dynia

Są smaczne, niedrogie, łatwo je przechowywać. Podawaj najlepiej w towarzystwie ziół i czosnku.

Redakcja WP Kobieta
Sernik z arbuzem
PrzepisySernik z arbuzem

Boki ciasta należy udekorować kawałkami arbuza, a wierzch listkami świeżej melisy lub mięty.

Redakcja WP Kobieta
Sałatki z sałaty
PrzepisySałatki z sałaty

Pycha! Z odrobiną boczku, szynki czy kurczaka.

Redakcja WP Kobieta
Pamiętaj o mleku!
PrzepisyPamiętaj o mleku!

Jest najlepszym źródłem wapnia, wzmacnia kości i zęby. Dlatego warto, byś je piła. Nawet jeśli już jesteś dorosła.

Redakcja WP Kobieta
Maliny w miseczkach
PrzepisyMaliny w miseczkach

Można ozdobić deser ubitą śmietaną.

Redakcja WP Kobieta
Pizza wegetariańska
PrzepisyPizza wegetariańska

Z cebulą, papryką, fenkułem i oliwkami.

Redakcja WP Kobieta
Zielone ogórki
PrzepisyZielone ogórki

Są orzeźwiające i na tyle tanie, że robi się z nich wiele przetworów. W tej postaci goszczą na naszych stołach przez cały rok.

Redakcja WP Kobieta
Szwedzki stół
PrzepisySzwedzki stół

Do wygrania najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.

Redakcja WP Kobieta
Lody z cynamonem
PrzepisyLody z cynamonem

Deser polać sosem, ozdobić jeżynami.

Redakcja WP Kobieta
Pomidory faszerowane ryżem
PrzepisyPomidory faszerowane ryżem

Można udekorować listkami bazylii. Są doskonałe na przystawkę.

Redakcja WP Kobieta
Risotto z białych trufli
PrzepisyRisotto z białych trufli

Dodaj krem truflowy, ser mascarpone oraz sok cytrynowy – aż potrawa stanie się kremowa.

Redakcja WP Kobieta
Koktajlowy zawrót głowy
PrzepisyKoktajlowy zawrót głowy

Brakuje ci sił, masz kiepski nastrój czy kłopoty z cerą? By pozbyć się problemu, nie musisz łykać pastylek.

Redakcja WP Kobieta
Grzybowe risotto z krewetkami królewskimi
PrzepisyGrzybowe risotto z krewetkami królewskimi

Przygotuj na grillu krewetki. Podawaj ułożone na risotto.

Redakcja WP Kobieta