Najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.
Niezwykle wykwintna odmiana popularnego dania obiadowego.
Na wakacje wielu panów i coraz więcej pań zabiera wędki. Nie da się ukryć, że świeżo złowione ryby smakują najlepiej!
Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi, udekorować odłożonymi malinami.
Do farszu można dodać odrobinę pokruszonego rokfora lub rokpola – zaostrzy smak nadzienia.
Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie, ale „odchudzone.” Smak pozostał ten sam.
Zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć.
Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.
Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.
Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!
Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.
Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!
Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.
Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.
Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.
Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.
Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.