Gotowanie

Gotowanie

Rukola w sosie
PrzepisyRukola w sosie

Zanim podasz sałatkę, posyp ją parmezanem i skrop sosem.

Redakcja WP Kobieta
Tarta z gruszkami
PrzepisyTarta z gruszkami

Pyszne ciasto. Przywołuje wakacyjne wspomnienia...

Redakcja WP Kobieta
Makaron? Uwielbiam...
PrzepisyMakaron? Uwielbiam...

Ten włoski specjał cieszy się u nas niesłabnącą popularnością. Z sosem, w sałatce, zupie, zapiekance – pojawia się niemal wszędzie.

Redakcja WP Kobieta
Pomidorowa z razowcem
PrzepisyPomidorowa z razowcem

Przyprawiona czosnkiem, pieprzem i bazylią doskonale rozgrzewa.

Redakcja WP Kobieta
Robimy zapasy na zimę
PrzepisyRobimy zapasy na zimę

Oprócz tradycyjnych przetworów skuś się na kulinarne eksperymenty.

Redakcja WP Kobieta
Kremówki ze śmietaną
PrzepisyKremówki ze śmietaną

Nietrudne w przygotowaniu i wyjątkowo pyszne.

Redakcja WP Kobieta
Penne i czerwona cebula w szynce parmeńskiej
PrzepisyPenne i czerwona cebula w szynce parmeńskiej

Przed podaniem udekoruj talerze rozmarynem i kminem.

Redakcja WP Kobieta
Poradnik Agnesi
PrzepisyPoradnik Agnesi

Przeczytaj o tym, jak rozpoznać dobrej jakości makaron.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z cukinią
PrzepisySałatka z cukinią

Udekorować listkami bazylii i wiórkami sera.

Redakcja WP Kobieta
Przysmak Ligurii
PrzepisyPrzysmak Ligurii

Kuchnia włoska jest modna. Pizza, spaghetti, ravioli – to dania znane i cenione na całym świecie.

Redakcja WP Kobieta
Sezon na grzyby
PrzepisySezon na grzyby

Nie zbieraj grzybów do plastikowych torebek. Wskutek braku powietrza szybko wytwarzają się w nich substancje trujące.

Redakcja WP Kobieta
Ciastka z papryką
PrzepisyCiastka z papryką

Doskonała przekąska do piwa.

Redakcja WP Kobieta
Tajemnicze E 621
PrzepisyTajemnicze E 621

Glutaminian sodu znajdziesz wszędzie: w zupach w proszku, konserwach i sosach. Pamiętaj jednak, że jego nadmiar może być szkodliwy

Redakcja WP Kobieta
Ziemniaki w mundurkach
PrzepisyZiemniaki w mundurkach

Posypać koperkiem, od razu podawać.

Redakcja WP Kobieta
Sałata rzymska z parmezanem
PrzepisySałata rzymska z parmezanem

Przygotowana z pysznej sałaty zaspokoi gusty nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Redakcja WP Kobieta
Zakupy na targu
PrzepisyZakupy na targu

Jak rozpoznać, czy kupowane warzywa i owoce są świeże, soczyste i dojrzałe? Jak je przechowywać, by nie traciły witamin?

Redakcja WP Kobieta
Papryka z grzybami
PrzepisyPapryka z grzybami

Potrawę posyp startym parmezanem.

Redakcja WP Kobieta
Grzanki ze szpinakiem
PrzepisyGrzanki ze szpinakiem

Posypane posiekanym czosnkiem i papryką wyglądają i smakują wyśmienicie.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowo i szybko!
PrzepisyZdrowo i szybko!

Warto przyjrzeć się nowoczesnym urządzeniom do przyrządzania potraw. Gotowanie w nich jest o wiele zdrowsze, a także... szybsze.

Redakcja WP Kobieta
Konfitura pomidorowo-pomarańczowa
PrzepisyKonfitura pomidorowo-pomarańczowa

Oryginalna i doskonała w smaku.

Redakcja WP Kobieta
Schab z pomidorami
PrzepisySchab z pomidorami

Niebanalna potrawa, doskonała na niedzielny obiad.

Redakcja WP Kobieta
Greckie przyjęcie, wspomnienie lata
PrzepisyGreckie przyjęcie, wspomnienie lata

Feta, oliwki, suflaki. Już same te nazwy kojarzą się ze słońcem, błękitem morza i wakacjami.

Redakcja WP Kobieta
Naleśniki z kurczakiem
PrzepisyNaleśniki z kurczakiem

Na obiad lub na kolację.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowa tradycja
PrzepisyZdrowa tradycja

Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie,

ale "odchudzone."

Redakcja WP Kobieta