Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Mają intensywny aromat i wyrazisty smak, ponieważ zawinięte w papiloty ryby z warzywami i dodatkami aromatycznymi duszą się w sosie własnym.
Połączenie pszenicy z rybą to kompletny i zrównoważony posiłek.
Truskawki w pełni sezonu, za chwilę pojawią się maliny i porzeczki. Zatem najwyższy czas na pierwsze przetwory.
Ten sposób przyrządzania, dawniej stosowany przez marynarzy do konserwowania ryb, z czasem stał się wenecką tradycją.
Syrop klonowy połączony z białym octem winnym nadaje łososiowi niespotykany, słodko-kwaśny smak.
Ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.
Mówimy o nich: królowe sezonu. I słusznie, bo truskawki pojawiają się już pod koniec maja, podczas gdy inne owoce dopiero w lipcu.
Jak najszybciej przygotować zdrowe i smaczne danie? Najprościej - używając parowara.
Doskonałe danie dla osób, które nawet w upał nie chcą zrezygnować z mięsa.
Posypać posiekanymi orzeszkami pistacjowymi, ozdobić serduszkami wyciętymi z truskawek.
Biały cukier powszechnie osładza nam życie. Niestety, nie należy on do najzdrowszych produktów.
Na śniadanie do bagietki, na obiad do naleśników.