Święta wielkanocne tuż‑tuż. Tą sałatką uszczęśliwisz rodzinę
Tradycyjne sałatki wielkanocne goszczą na naszych stołach każdego roku. Jednym ze świątecznych "klasyków" jest oczywiście sałatka jarzynowa, którą każda gospodyni przygotowuje według włąsnego przepisu. Jednak na wielkanocnym stole dobrze "poradzą sobie" również inne sałatki. Warto spróbować i urozmaicić nieco Wielkanoc!
02.04.2021 10:49
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Na wielkanocnym stole doskonale "odnajdzie się" kolorowa sałatka z ugotowanych na twardo jajek, ziemniaków, brokułów, rzodkiewki, zielonego groszku oraz pomidorów. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu.
Jajka należy ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę, a potem ułożyć w rządku na dużym półmisku. Do tego dodać zielony groszek. Kartofle trzeba ugotować w mundurkach (około 40 minut), a ostudzone pokroić w kostkę i ułożyć obok jajek. Brokuły należy gotować przez 3 minuty po czym dodać do sałatki.
Potem do półmiska "dorzucić" pokrojoną w plastry rzodkiewkę, sałatę oraz pomidory. Posypać je posiekaną cebulą, a wszystko doprawić solą i pieprzem.
Opcja z porem
Możemy również przygotować sałatkę z pora. Wcześniej należy go sparzyć, aby nie był zbyt intensywny w smaku. Następnie dodajmy do niego pieczarki, jajka i majonez lub jogurt.
Na świątecznym stole doskonale sprawdzi się też sałatka brokułowa. Przepis jest bardzo prosty: gotowane brokuły mieszamy z czerwoną fasolą, jajkiem i pokrojoną w drobną kostkę fetą. Całość podajemy z majonezem.
Zapraszamy na grupę FB - #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!
Chętnie poznamy wasze historie, podzielcie się nimi z nami i wyślijcie na adres: wszechmocna_to_ja@grupawp.pl