Gotowanie

Gotowanie

Pomysły na słodkości
PrzepisyPomysły na słodkości

Kremy, desery, suflety i mleczka. Jak je przygotować?

Redakcja WP Kobieta
Pomidorowe rurki
PrzepisyPomidorowe rurki

Podawać z sałatą.

Redakcja WP Kobieta
Łosoś z cebulą
PrzepisyŁosoś z cebulą

Posypać posiekanym oregano i koperkiem, podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja WP Kobieta
Pikantne ptysie
PrzepisyPikantne ptysie

Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem, posiekaną cebulką i zieleniną.

Redakcja WP Kobieta
Jedz strączki
PrzepisyJedz strączki

Jesień i zima to doskonały czas na warzywa strączkowe. Są pożywne, tanie a jednocześnie zdrowe.

Redakcja WP Kobieta
Jesienna peperonata
PrzepisyJesienna peperonata

Najsmaczniejsza z ryżem do risotto.

Redakcja WP Kobieta
Zupa dyniowa
PrzepisyZupa dyniowa

Z grzankami, z pestkami albo z pietruszką.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowe octy?
PrzepisyZdrowe octy?

Przyprawiaj nimi sosy do sałatek i duszone mięsa. Nie tylko podkreślisz smak potraw, ale też uczynisz je lżej strawnymi!

Redakcja WP Kobieta
Żeberka z chili
PrzepisyŻeberka z chili

Podawać z ryżem na sypko.

Redakcja WP Kobieta
Pieczemy chleb w domu
PrzepisyPieczemy chleb w domu

Zwolennicy zdrowej żywności twierdzą, że nie ma jak samodzielnie upieczony chleb. Podobnego zdania są uczuleni na gluten.

Redakcja WP Kobieta
Pasta z awokado
PrzepisyPasta z awokado

Podawać z krakersami.

Redakcja WP Kobieta
Z włoskiej spiżarni
PrzepisyZ włoskiej spiżarni

Włoska kuchnia jest symbolem idealnego połączenia dobrego smaku i oszczędności. Trudno jej się oprzeć.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z rukoli i pomarańczy
PrzepisySałatka z rukoli i pomarańczy

Posypać parmezanem, polać sokiem z pomarańczy.

Redakcja WP Kobieta
Jabłka z bakaliami
PrzepisyJabłka z bakaliami

Danie jest smaczne na ciepło i na zimno.

Redakcja WP Kobieta
To i owo o herbacie
PrzepisyTo i owo o herbacie

Powszechność herbaty jest zasługą jej neutralnego smaku, który do wszystkiego pasuje. Ostatnio docenia się też jej walory zdrowotne.

Redakcja WP Kobieta
Dyniowe racuchy
PrzepisyDyniowe racuchy

Podawać z borówkami.

Redakcja WP Kobieta
Omlet z cytrusami
PrzepisyOmlet z cytrusami

Wierzch posypać cukrem pudrem.

Redakcja WP Kobieta
Jesienne przeboje dla smakoszy
PrzepisyJesienne przeboje dla smakoszy

Dynie, kabaczki, cukinie i patisony cieszą się wśród nas coraz większą popularnością. I świetnie, bo są pyszne i zdrowe.

Redakcja WP Kobieta
Szaszłyki drobiowo-warzywne
PrzepisySzaszłyki drobiowo-warzywne

Doskonałe jako przekąska do piwa.

Redakcja WP Kobieta
Omlet z makaronem
PrzepisyOmlet z makaronem

Posypać startym serem i posiekaną natką.

Redakcja WP Kobieta
Ziemniaki w wersji eleganckiej
PrzepisyZiemniaki w wersji eleganckiej

Z tego niezwykłego warzywa można wyczarować samodzielne dania nawet na eleganckie przyjęcia.

Redakcja WP Kobieta
Tarta z kozim serem
PrzepisyTarta z kozim serem

Posypać pieprzem i natką.

Redakcja WP Kobieta
Ulubione potrawy Jana Pawła II
PrzepisyUlubione potrawy Jana Pawła II

Żył skromnie i nawet w kwestii jedzenia nie pozwalał sobie na żadne ekstrawagancje.

Redakcja WP Kobieta
Ryba z kaszą
PrzepisyRyba z kaszą

Zapiekany pstrąg z listkami bazylii.

Redakcja WP Kobieta