Przyprawiaj nimi sosy do sałatek i duszone mięsa. Nie tylko podkreślisz smak potraw, ale też uczynisz je lżej strawnymi!
Zwolennicy zdrowej żywności twierdzą, że nie ma jak samodzielnie upieczony chleb. Podobnego zdania są uczuleni na gluten.
Włoska kuchnia jest symbolem idealnego połączenia dobrego smaku i oszczędności. Trudno jej się oprzeć.
Posypać parmezanem, polać sokiem z pomarańczy.
Powszechność herbaty jest zasługą jej neutralnego smaku, który do wszystkiego pasuje. Ostatnio docenia się też jej walory zdrowotne.
Dynie, kabaczki, cukinie i patisony cieszą się wśród nas coraz większą popularnością. I świetnie, bo są pyszne i zdrowe.
Z tego niezwykłego warzywa można wyczarować samodzielne dania nawet na eleganckie przyjęcia.
Żył skromnie i nawet w kwestii jedzenia nie pozwalał sobie na żadne ekstrawagancje.
Odchudza, leczy i świetnie smakuje. Na dodatek przyrządza się go błyskawicznie.
Nie masz czasu na długie stanie przy kuchni? Skorzystaj z naszych podpowiedzi, a w pół godziny przyrządzisz atrakcyjne danie.