Jeśli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak, może dynie zapiec z serem kozim.
Ciasto opadło, przypaliło się mleko, naleśniki przywarły do patelni? Sprawdź, jak przygotowywać potrawy.
Olej z pestek winogron, słonecznikowy, oliwa extra virgin... Zobacz, czym się różnią i do czego najlepiej je dodawać.
Zupę-krem podawać w filiżankach, posypaną przysmażonymi pieczarkami.
Wymieszać z fasolką, przyprawić do smaku kilkoma kroplami sosu Tabasco pepper sauce.
Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.
Doskonałe na gorącą przystawkę lub jako danie główne.
Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej z łatwością przygotujesz sama.
Nie chcesz pozbawiać dziecka słodkich przyjemności? Zacznij przygotowywać deserki z mleka, twarożku, owoców.
Przysmaki potrafią dać nam tyle samo przyjemności, co słoneczny dzień. Sztuka jednak polega na tym, by jeść to, co dla nas dobre.
Przygotowując przetwory na zimę, warto sięgnąć po przepisy na specjały innych narodów. Pesto, leczo, grillowaną paprykę...
Podstawą węgierskiej kuchni są warzywa i mięso. Wśród warzyw dominuje papryka.
Ten włoski specjał cieszy się u nas niesłabnącą popularnością. Z sosem, w sałatce, zupie, zapiekance – pojawia się niemal wszędzie.
Przyprawiona czosnkiem, pieprzem i bazylią doskonale rozgrzewa.