Warto je jeść nie tylko w czasie świąt. Mają niepowtarzalny smak, są też bogate w cenny błonnik.
Rybę najlepiej podawać z cząstkami cytryny. Sok zaostrzy smak galarety.
Rozprowadź na talerzu pastę anchois, na niej połóż risotto i udekoruj kakaową masą.
Ma już siedemdziesiąt lat, ale wciąż niezmiennie nam smakuje, zachwyca niezwykłą puszystością i lekkością.
Każdy owoc, nabity na widelczyk, zanurz w roztopionej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia.
Krem czekoladowy, krem kawowy oraz krem karmelowy i miodowe chrupki.
Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.
Czekolada jest najpopularniejszym smakołykiem świata. Udowodniono, że poprawia nastrój, dodaje energii i dostarcza cennych składników.
Nam słowo chleb kojarzy się z wyrośniętym bochenkiem, Hindusom z płaskim plackiem, a Turkom ze słodkim ciastem z dodatkiem rodzynek.
Podpowiadamy, jak przechowywać produkty spożywcze, by zachowały świeżość, smak i wartość odżywczą.
Przed podaniem posyp listkami świeżego oregano.
Kuchnia Północy nie jest bardzo wyszukana, za to ma swój charakter. Jej podstawą od wieków są świeże ryby oraz proste przekąski.
Kremy, desery, suflety i mleczka. Jak je przygotować?
Posypać posiekanym oregano i koperkiem, podawać z ziemniakami z wody.
Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem, posiekaną cebulką i zieleniną.
Jesień i zima to doskonały czas na warzywa strączkowe. Są pożywne, tanie a jednocześnie zdrowe.