Gotowanie

Gotowanie

Suszone grzyby
Zapisz na później
PrzepisySuszone grzyby

Goszczą w naszej kuchni przez cały rok.

Redakcja WP Kobieta
Pieczony karp
Zapisz na później
PrzepisyPieczony karp

Tradycyjna potrawa wigilijna.

Redakcja WP Kobieta
Łamańce z makiem
Zapisz na później
PrzepisyŁamańce z makiem

Warto je jeść nie tylko w czasie świąt. Mają niepowtarzalny smak, są też bogate w cenny błonnik.

Redakcja WP Kobieta
Karp z rodzynkami
Zapisz na później
PrzepisyKarp z rodzynkami

Rybę najlepiej podawać z cząstkami cytryny. Sok zaostrzy smak galarety.

Redakcja WP Kobieta
Risotto z dodatkiem pikantnej czekolady...
Zapisz na później
PrzepisyRisotto z dodatkiem pikantnej czekolady...

Rozprowadź na talerzu pastę anchois, na niej połóż risotto i udekoruj kakaową masą.

Redakcja WP Kobieta
Jubileusz ptasiego mleczka
Zapisz na później
PrzepisyJubileusz ptasiego mleczka

Ma już siedemdziesiąt lat, ale wciąż niezmiennie nam smakuje, zachwyca niezwykłą puszystością i lekkością.

Redakcja WP Kobieta
Truskawki w czekoladzie
Zapisz na później
PrzepisyTruskawki w czekoladzie

Każdy owoc, nabity na widelczyk, zanurz w roztopionej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia.

Redakcja WP Kobieta
Czekoladowy przekładaniec
Zapisz na później
PrzepisyCzekoladowy przekładaniec

Pyszne ciasto. Doskonałe na jesienną chandrę.

Redakcja WP Kobieta
Sama słodycz
Zapisz na później
PrzepisySama słodycz

Krem czekoladowy, krem kawowy oraz krem karmelowy i miodowe chrupki.

Redakcja WP Kobieta
Czekolada na gorąco
Zapisz na później
PrzepisyCzekolada na gorąco

Łyk tego aromatycznego napoju poprawia nastrój. Rozjaśnia umysł, dostarcza energii, regeneruje siły, zaspokaja głód.

Redakcja WP Kobieta
Czekoladowa rozkosz
Zapisz na później
PrzepisyCzekoladowa rozkosz

Czekolada jest najpopularniejszym smakołykiem świata. Udowodniono, że poprawia nastrój, dodaje energii i dostarcza cennych składników.

Redakcja WP Kobieta
Pieczywa świata
Zapisz na później
PrzepisyPieczywa świata

Nam słowo chleb kojarzy się z wyrośniętym bochenkiem, Hindusom z płaskim plackiem, a Turkom ze słodkim ciastem z dodatkiem rodzynek.

Redakcja WP Kobieta
Paszteciki z farszem
Zapisz na później
PrzepisyPaszteciki z farszem

Prezentujemy pierwszy z wigilijnych przepisów.

Redakcja WP Kobieta
Zupa-krem z pomidorów
Zapisz na później
PrzepisyZupa-krem z pomidorów

Ozdobić śmietaną i listkami bazylii.

Redakcja WP Kobieta
Kulinarny przewodnik
Zapisz na później
PrzepisyKulinarny przewodnik

Podpowiadamy, jak przechowywać produkty spożywcze, by zachowały świeżość, smak i wartość odżywczą.

Redakcja WP Kobieta
Gratiner – zapiekanka z warzyw
Zapisz na później
PrzepisyGratiner – zapiekanka z warzyw

Pożywne danie i proste w wykonaniu.

Redakcja WP Kobieta
Udka z papryką i szczypiorkiem
Zapisz na później
PrzepisyUdka z papryką i szczypiorkiem

Przed podaniem posyp listkami świeżego oregano.

Redakcja WP Kobieta
Na szwedzkim stole
Zapisz na później
PrzepisyNa szwedzkim stole

Kuchnia Północy nie jest bardzo wyszukana, za to ma swój charakter. Jej podstawą od wieków są świeże ryby oraz proste przekąski.

Redakcja WP Kobieta
Kurczak w warzywach
Zapisz na później
PrzepisyKurczak w warzywach

Danie obiadowe gotowe w pół godziny.

Redakcja WP Kobieta
Pomysły na słodkości
Zapisz na później
PrzepisyPomysły na słodkości

Kremy, desery, suflety i mleczka. Jak je przygotować?

Redakcja WP Kobieta
Pomidorowe rurki
Zapisz na później
PrzepisyPomidorowe rurki

Podawać z sałatą.

Redakcja WP Kobieta
Łosoś z cebulą
Zapisz na później
PrzepisyŁosoś z cebulą

Posypać posiekanym oregano i koperkiem, podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja WP Kobieta
Pikantne ptysie
Zapisz na później
PrzepisyPikantne ptysie

Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem, posiekaną cebulką i zieleniną.

Redakcja WP Kobieta
Jedz strączki
Zapisz na później
PrzepisyJedz strączki

Jesień i zima to doskonały czas na warzywa strączkowe. Są pożywne, tanie a jednocześnie zdrowe.

Redakcja WP Kobieta