Gotowanie

Gotowanie

Robimy zapasy na zimę
Zapisz na później
PrzepisyRobimy zapasy na zimę

Oprócz tradycyjnych przetworów skuś się na kulinarne eksperymenty.

Redakcja WP Kobieta
Kremówki ze śmietaną
Zapisz na później
PrzepisyKremówki ze śmietaną

Nietrudne w przygotowaniu i wyjątkowo pyszne.

Redakcja WP Kobieta
Penne i czerwona cebula w szynce parmeńskiej
Zapisz na później
PrzepisyPenne i czerwona cebula w szynce parmeńskiej

Przed podaniem udekoruj talerze rozmarynem i kminem.

Redakcja WP Kobieta
Poradnik Agnesi
Zapisz na później
PrzepisyPoradnik Agnesi

Przeczytaj o tym, jak rozpoznać dobrej jakości makaron.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z cukinią
Zapisz na później
PrzepisySałatka z cukinią

Udekorować listkami bazylii i wiórkami sera.

Redakcja WP Kobieta
Przysmak Ligurii
Zapisz na później
PrzepisyPrzysmak Ligurii

Kuchnia włoska jest modna. Pizza, spaghetti, ravioli – to dania znane i cenione na całym świecie.

Redakcja WP Kobieta
Sezon na grzyby
Zapisz na później
PrzepisySezon na grzyby

Nie zbieraj grzybów do plastikowych torebek. Wskutek braku powietrza szybko wytwarzają się w nich substancje trujące.

Redakcja WP Kobieta
Ciastka z papryką
Zapisz na później
PrzepisyCiastka z papryką

Doskonała przekąska do piwa.

Redakcja WP Kobieta
Tajemnicze E 621
Zapisz na później
PrzepisyTajemnicze E 621

Glutaminian sodu znajdziesz wszędzie: w zupach w proszku, konserwach i sosach. Pamiętaj jednak, że jego nadmiar może być szkodliwy

Redakcja WP Kobieta
Ziemniaki w mundurkach
Zapisz na później
PrzepisyZiemniaki w mundurkach

Posypać koperkiem, od razu podawać.

Redakcja WP Kobieta
Sałata rzymska z parmezanem
Zapisz na później
PrzepisySałata rzymska z parmezanem

Przygotowana z pysznej sałaty zaspokoi gusty nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Redakcja WP Kobieta
Zakupy na targu
Zapisz na później
PrzepisyZakupy na targu

Jak rozpoznać, czy kupowane warzywa i owoce są świeże, soczyste i dojrzałe? Jak je przechowywać, by nie traciły witamin?

Redakcja WP Kobieta
Papryka z grzybami
Zapisz na później
PrzepisyPapryka z grzybami

Potrawę posyp startym parmezanem.

Redakcja WP Kobieta
Grzanki ze szpinakiem
Zapisz na później
PrzepisyGrzanki ze szpinakiem

Posypane posiekanym czosnkiem i papryką wyglądają i smakują wyśmienicie.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowo i szybko!
Zapisz na później
PrzepisyZdrowo i szybko!

Warto przyjrzeć się nowoczesnym urządzeniom do przyrządzania potraw. Gotowanie w nich jest o wiele zdrowsze, a także... szybsze.

Redakcja WP Kobieta
Konfitura pomidorowo-pomarańczowa
Zapisz na później
PrzepisyKonfitura pomidorowo-pomarańczowa

Oryginalna i doskonała w smaku.

Redakcja WP Kobieta
Schab z pomidorami
Zapisz na później
PrzepisySchab z pomidorami

Niebanalna potrawa, doskonała na niedzielny obiad.

Redakcja WP Kobieta
Greckie przyjęcie, wspomnienie lata
Zapisz na później
PrzepisyGreckie przyjęcie, wspomnienie lata

Feta, oliwki, suflaki. Już same te nazwy kojarzą się ze słońcem, błękitem morza i wakacjami.

Redakcja WP Kobieta
Naleśniki z kurczakiem
Zapisz na później
PrzepisyNaleśniki z kurczakiem

Na obiad lub na kolację.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowa tradycja
Zapisz na później
PrzepisyZdrowa tradycja

Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie,

ale "odchudzone."

Redakcja WP Kobieta
Ryba pieczona w plastrach bekonu
Zapisz na później
PrzepisyRyba pieczona w plastrach bekonu

Znakomite danie na kolację we dwoje.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka kurczaka marynowane w tequili
Zapisz na później
PrzepisySkrzydełka kurczaka marynowane w tequili

Tequila - tajemnicza i egzotyczna - cieszy się wielkim powodzeniem wśród znawców, smakoszy i snobów na całym świecie.

Redakcja WP Kobieta
Jak przyrządzać ziemniaki
Zapisz na później
PrzepisyJak przyrządzać ziemniaki

Ziemniak jest najpopularniejszym warzywem w Polsce. Stanowi nieodłączny składnik obiadów.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z cukinią
Zapisz na później
PrzepisySałatka z cukinią

Udekorować listkami bazylii i wiórkami sera.

Redakcja WP Kobieta