Oprócz tradycyjnych przetworów skuś się na kulinarne eksperymenty.
Przed podaniem udekoruj talerze rozmarynem i kminem.
Kuchnia włoska jest modna. Pizza, spaghetti, ravioli – to dania znane i cenione na całym świecie.
Nie zbieraj grzybów do plastikowych torebek. Wskutek braku powietrza szybko wytwarzają się w nich substancje trujące.
Glutaminian sodu znajdziesz wszędzie: w zupach w proszku, konserwach i sosach. Pamiętaj jednak, że jego nadmiar może być szkodliwy
Przygotowana z pysznej sałaty zaspokoi gusty nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Jak rozpoznać, czy kupowane warzywa i owoce są świeże, soczyste i dojrzałe? Jak je przechowywać, by nie traciły witamin?
Posypane posiekanym czosnkiem i papryką wyglądają i smakują wyśmienicie.
Warto przyjrzeć się nowoczesnym urządzeniom do przyrządzania potraw. Gotowanie w nich jest o wiele zdrowsze, a także... szybsze.
Feta, oliwki, suflaki. Już same te nazwy kojarzą się ze słońcem, błękitem morza i wakacjami.
Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie,
ale "odchudzone."
Tequila - tajemnicza i egzotyczna - cieszy się wielkim powodzeniem wśród znawców, smakoszy i snobów na całym świecie.
Ziemniak jest najpopularniejszym warzywem w Polsce. Stanowi nieodłączny składnik obiadów.