Gotowanie

Gotowanie

Beata Sadowska od lat stosuje post, któremu zawdzięcza świetną sylwetkę
Zapisz na później
PrzepisyBeata Sadowska zdradziła sekret swojej figury. Stosuje szybki detoks

Beata Sadowska wie, jak zadbać o smukłą sylwetkę i gładką cerę. Nie tylko zdrowy tryb życia przyczynia się do jej wyglądu, ale też post, który stosuje od lat.

oprac. Klaudia Kolasa
Jak wygląda topinambur?
Zapisz na później
ModaTopinambur - czym jest, właściwości, zastosowanie, skutki uboczne

Topinambur, inaczej zwany słonecznikiem bulwiastym, to bardzo pożyteczna roślina, polecana przy wielu schorzeniach i dolegliwościach. Jego smak jest słodki, lekko orzechowy. Ma zastosowanie między innymi w przypadku chęci zgubienia zbędnych kilogramów. O jego właściwościach i wynikających z nich korzyści, w artykule poniżej.

Ewa Rosiecka
Szukasz nowych smaków? Sprawdź, co dostaniesz w paczce niespodziance z restauracji
Zapisz na później
PrzepisySzukasz nowych smaków? Sprawdź, co dostaniesz w paczce niespodziance z restauracji

Chcesz sprawić sobie jedzeniową przyjemność, ale nie do końca wiesz, na co masz ochotę? A może zależy ci na środowisku i starasz się nie marnować jedzenia? Dobrze się składa. Poznaj rozwiązanie, które sprawdzi się w obydwu przypadkach!

Redakcja WP Kobieta
Monika Ciesielska funkcjonuje w sieci jako dr Lifestyle
Zapisz na później
PrzepisyMonika Ciesielska opracowała diety oparte na produktach ze znanych supermarketów. Mówi, jakie błędy popełniają Polacy

Monika Ciesielska promuje pozytywne odchudzanie. Z wykształcenia jest dietetykiem, prowadzi bloga Dr Lifestyle. Opracowała diety oparte na produktach z popularnych w Polsce supermarketów. Zainspirowało ją do tego to, co zobaczyła w koszykach Polaków.

Klaudia Kolasa
Hummus
Zapisz na później
PrzepisyJak zrobić hummus - przepis na pyszną pastę z ciecierzycy

Jakie składniki są potrzebne do zrobienia hummusu? Dlaczego warto robić hummus w domu? Odpowiadamy!

Joanna Wróbel
W przewodniku Michelin znalazła się trzecia polska restauracja
Zapisz na później
PrzepisyBottiglieria 1881 z gwiazdką Michelin. Prestiżowe wyróżnienie dla krakowskiej restauracji

Krakowska restauracja Bottiglieria 1881 właśnie otrzymała gwiazdkę Michelin. Jest to trzecia polska restauracja wyróżniona w najnowszym Czerwonym Przewodniku Michelin "Main Cities of Europe 2020".

oprac. Aleksandra Sokołowska
Joanna Racewicz nie jadła przez 6 dni
Zapisz na później
PrzepisyJoanna Racewicz skończyła detoks szambala. Przez 6 dni nic nie jadła

Joanna Racewicz na początku pandemii rozważała rozpoczęcie diety SIRT. Teraz pochwaliła się swoim obserwatorom, że skończyła detoks szambala.

oprac. Klaudia Kolasa
Niebieskie banany Blue Java hitem wśród internautów. Smakują jak lody waniliowe
Zapisz na później
PrzepisyNiebieskie banany Blue Java hitem wśród internautów. Smakują jak lody waniliowe

Sezon letni zaraz się zacznie, dlatego w sieci zaczynają krążyć przepisy na nowe lodowe desery. Niekwestionowanym hitem są niebieskie banany, które smakują jak lody waniliowe. Można je zjeść na dwa sposoby.

oprac. Klaudia Stabach
"The New York Times" odkrywa bary mleczne. "Restauracje ery komunistycznej są teraz w sam raz"
Zapisz na później
Przepisy"The New York Times" odkrywa bary mleczne. "Restauracje ery komunistycznej są teraz w sam raz"

Bary mleczne są idealnie skrojone pod kwarantannę – taki wniosek wysnuwa Amelia Nierenberg, reporterka "The New York Times", jednego z najważniejszych amerykańskich dzienników, którego codzienny nakład wynosi ponad milion egzemplarzy.

oprac. Karolina Błaszkiewicz
Czekolada na Wielkanoc. Łakocie, których nie znajdziesz w sklepie
Zapisz na później
PrzepisyCzekolada na Wielkanoc. Łakocie, których nie znajdziesz w sklepie

Czekoladowe jajka i zające to przysmak, który zyskuje coraz większą popularność na całym świecie. Przeczesywanie ogrodu w poszukiwaniu słodkich smakołyków to prawdziwa frajda dla dzieci i nie tylko. Zwykłe figurki otoczone folią to nie wszystko. Postaw na małe dzieła sztuki.

Patryk Wieczorek
Świeża i ładna cielęcina
Zapisz na później
PrzepisyJak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

Cielęcina należy do mięs luksusowych o bardzo wysokich wartościach odżywczych. Jest delikatna, dietetyczna i smaczna, ale też niełatwa w przygotowaniu. Czemu czasem wychodzi twarda? Czy zależy to od przygotowania, a może od samej jakości mięsa? Jak wybrać dobrą cielęcinę w sklepie i gdzie ją kupować?

Magdalena Białousz
Prezent na Dzień Mężczyzny. W tym roku postaw na coś oryginalnego
Zapisz na później
PrzepisyPrezent na Dzień Mężczyzny. W tym roku postaw na coś oryginalnego

Dzień Kobiet zbliża się wielkimi krokami, ale warto pamiętać, że 10 marca przypada Dzień Mężczyzny. Jeśli nie masz pomysłu na oryginalny prezent, warto zastanowić się nieco wcześniej. Niedrogim i pomysłowym upominkiem będzie doskonała, belgijska czekolada.

Patryk Wieczorek
Tłusty czwartek. Ile kalorii ma pączek i jak je spalić?
PrzepisyTłusty czwartek. Ile kalorii ma pączek i jak je spalić?

Tłusty czwartek już dzisiaj, a to oznacza, że wkrótce zakończymy karnawał. Zwyczaj ten już od kilku wieków zwiastuje nadchodzący czas zadumy i oczekiwania na Wielkanoc. Na pewno myśląc o tłustym czwartku, głowisz się, ile pączków zjesz w ten wyjątkowy dzień, gdy kalorie się nie liczą.

Joanna Kobylańska
Czy szynka jest zdrowa? Wartości odżywcze, pochodzenie i sposób produkcji najlepszych szynek
Zapisz na później
PrzepisyCzy szynka jest zdrowa? Wartości odżywcze, pochodzenie i sposób produkcji najlepszych szynek

Szynka jest jedną z najpopularniejszych wędlin kupowanych przez Polaków. Gości na naszych stołach jako danie samo w sobie lub w plasterkach na kanapki. Wiele osób twierdzi jednak, że jest to najgorsza postać mięsa zawierająca wiele zakazanych składników. Czy to prawda? Czy decydując się na zdrową, zbilansowaną dietę powinniśmy wykluczyć szynkę z codziennych posiłków?

Redakcja WP Kobieta
Najlepsze praliny robi się ręcznie. Delektuj się każdą z nich
Zapisz na później
PrzepisyNajlepsze praliny robi się ręcznie. Delektuj się każdą z nich

Z pudełka wybierasz starannie tę, na którą masz akurat największą ochotę. Liczy się zarówno kształt, jak i smak. Celebrujesz każdy kęs – najlepiej w towarzystwie, bo takimi doznaniami, jakich dostarczają nam najlepsze praliny, warto się dzielić.

Magdalena Tatar
Różowa czekolada na Walentynki. Rozsmakuj się w słodkiej nowości
Zapisz na później
PrzepisyRóżowa czekolada na Walentynki. Rozsmakuj się w słodkiej nowości

Nie ma nic lepszego niż drobny smakołyk na osłodzenie miłosnych chwil. Świetnie sprawdzi się czekolada, ale niekoniecznie ta tradycyjna. Niedawno na rynku pojawił się jej różowy odpowiednik, który, jak zapewniają producenci, jest całkowicie naturalny. Możesz obdarować nim swojego ukochanego.

Sylwia Ścibak
Zdrowa żywność. Wszystko, co powinnaś wiedzieć, a o czym często się zapomina
Zapisz na później
PrzepisyZdrowa żywność. Wszystko, co powinnaś wiedzieć, a o czym często się zapomina

Od dłuższego czasu na topie jest używanie zwrotu "zdrowa żywność", ale niewiele osób wie, co za tym się kryje. W wielu przypadkach ludzie są przekonani o cudownych właściwościach takiego jedzenia. Jak się okazuje, dietetyczna czy zdrowa żywność nie oznacza, że wybrane produkty są rzeczywiście ekologiczne i bezpieczne dla organizmu. Chcąc w pełni cieszyć się mianem świadomego konsumenta, warto zrozumieć pojęcie zdrowej żywności i innych tego typu oznaczeń.

Joanna Kobylańska
Kim Kardashian na kolejnej diecie. Perfekcyjną talię zawdzięcza tym produktom
Zapisz na później
PrzepisyKim Kardashian na kolejnej diecie. Perfekcyjną talię zawdzięcza tym produktom

Amerykańska celebrytka pokazała w mediach społecznościowych wnętrze swojej lodówki. Produkty, które się w niej znajdują, wiele mówią o jej diecie.

oprac. Klaudia Kolasa
Jak zrobić karmel? Szybki przepis i istotne kuchenne wskazówki
Zapisz na później
PrzepisyJak zrobić karmel? Szybki przepis i istotne kuchenne wskazówki

Pewnie większość z nas lubi, a przynajmniej kojarzy smak karmelu. W końcu można go znaleźć w wielu słodyczach oraz ciastach, dzięki czemu zyskują one wyrazisty i przyjemnie słodkawy smak. Jeśli marzysz o tym, aby samodzielnie zrobić karmel, nic nie stoi na przeszkodzie. Wystarczy kilka składników, które na pewno masz w kuchni oraz przestrzeganie wskazówek.

Joanna Kobylańska
Dry January. Nowy trend staje się coraz popularniejszy również w Polsce
Zapisz na później
PrzepisyDry January. Nowy trend staje się coraz popularniejszy również w Polsce

Coraz częściej docierają do nas z zachodu różnego rodzaju diety czy wyzwania związane ze zdrowym trybem życia. Od kilku lat na początku nowego roku wiele osób decyduje się na Dry January, czyli miesiąc bez alkoholu.

oprac. Klaudia Stabach
Co zrobić z resztkami po świętach? Sprawdzone sposoby na niemarnowanie jedzenia
Zapisz na później
PrzepisyCo zrobić z resztkami po świętach? Sprawdzone sposoby na niemarnowanie jedzenia

Praktycznie po każdych świętach w naszych lodówkach i na stołach pozostają potrawy, które nie zostały zjedzone. Niestety równie często niezjedzone dania zostają po prostu wyrzucone, przez co marnuje się jeszcze więcej jedzenia. Co w takim razie zrobić z zostawionymi resztkami po świętach? Jest na to kilka sposobów, które ułatwią nam życie i gospodarowanie żywnością.

Joanna Kobylańska
Przepis na paszteciki Anny Starmach. Prosty i szybki przepis na święta
PrzepisyPrzepis na paszteciki Anny Starmach. Prosty i szybki przepis na święta

Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. Gospodynie domowe już myślą nad menu, które zaserwują swoim najbliższym. Z pomocą przychodzi niezawodna Anna Starmach, która podzieliła się pomysłem na kapuśniaczki.

oprac. Katarzyna Dobrzyńska
Słodki dodatek do prezentu. Wypróbuj czekoladę w różnych odsłonach
Zapisz na później
PrzepisySłodki dodatek do prezentu. Wypróbuj czekoladę w różnych odsłonach

Nie tylko dzieci uwielbiają rozpakowywać świąteczne prezenty. Im jest ich więcej, tym większa przyjemność. Aby otwieranie świątecznych podarunków wiązało się z jeszcze większymi emocjami, warto pokusić się o drobny, słodki upominek, który wywoła wiele uśmiechu, gdy obdarowywana osoba znajdzie go w paczce.

Patryk Wieczorek
Sałatka do pracy jest szybka w przygotowaniu i bardzo pożywna.
Zapisz na później
PrzepisyProste i szybkie sałatki do pracy. Poznaj przepisy na smaczne drugie śniadanie

Kilka godzin dziennie w pracy wymaga od ciebie energii i siły. W czasie przerwy powinnaś zjeść pożywny posiłek, który zapewni ci nie tylko uczucie sytości, ale również skutecznie zastąpi banalne kanapki. Sałatka do pracy jest tego świetnym dowodem, ponieważ wszystkie składniki znajdziesz w swojej kuchni, a podczas pauzy ze smakiem zjesz samodzielnie przygotowaną porcję zdrowia. Wykonanie sałatki do pracy wcale nie jest trudne, o czym możesz sama się przekonać.

Joanna Kobylańska