Prostota, olbrzymie porcje, fantastyczne aromaty i obłędny smak. Tak właśnie w kilku słowach można określić tę zupę.
Doskonale komponuje się nie tylko w słodkich połączeniach, ale również w wytrawnych daniach.
Jest pyszna, wzmacnia odporność, a do tego praktycznie "sama się robi"!
Połączenie czekolady i mięty to prawdziwy raj dla kubków smakowych.
Pajda chleba ze smalczykiem to dla wielu smak dzieciństwa lub najlepsza zagrycha na świecie.
To jeden ze smaczniejszych sposobów na rozgrzanie!
Jeden z najpopularniejszych alkoholi w Polsce nada się nie tylko do drinków. Oto kilka praktycznych sposobów jego wykorzystania.
Jest intensywny w smaku, czuć w nim głównie kremowy ser, przełamany słodkością rodzynek i miejscami kruchością delikatnego ciasta.
Tarta w wersji wytrawnej smakuje bajecznie, a jej przygotowanie jest naprawdę proste.
Oto kilka propozycji na smaczne, domowe posiłki, gotowe w maksymalnie 20 minut.
Pyszny sposób na wzmocnienie organizmu. Przepis jest wyjątkowo prosty.
Związek miłości i jedzenia jest niebagatelny. Większość ważnych wydarzeń z naszego życia uczuciowego odbywa się przy jedzeniu: pierwsza randka przy kawie, zaręczyny w trakcie kolacji, ślubne toasty, o butelkach wina wypijanych duszkiem po rozstaniu, nie wspominając. Przez lata nauczyliśmy się kojarzyć jedzenie z emocjami, stąd ogromna popularność potraw typu „comfort food”, które mają poprawiać nam nastrój. Okazuje się jednak, że są takie momenty w naszym życiu, kiedy pachnąca lasagne czy pieczony kurczak wcale nie dają nam takiego poczucia komfortu, jakbyśmy chcieli. Co więc jeść i co pić w przełomowych momentach naszego związku?
Inaczej nazywane "ślimakami" to jedne z najpopularniejszych jesienno-zimowych wypieków.
Dyniowy ketchup doskonale komponuje się z makaronem, ale można używać go do kanapek czy przekąsek.
Propozycje na ciepło i na zimno - nie tylko dla facetów!
Poprawia humor, wzmacnia układ krążenia, wspomaga odporność – czekolada ma wiele pozytywnych właściwości. W okresie jesiennym sprawdzi się w połączeniu z aromatyczną kawą, tworząc rozgrzewający i pobudzający duet na chłodne dni.
Chleb jest na liście codziennych zakupów większości Polaków. Przeciętny Polak zjada go około 55 kg rocznie. Nic dziwnego, że producenci pieczywa oferują coraz szersza gamę produktów, kuszą modnymi dodatkami oraz wymyślają działające na wyobraźnię nazwy.
Kotlety z kaszy jaglanej będą idealne na obiad lub kolację dla miłośników zdrowych potraw z dobrych składników.
To pyszna i prosta propozycja przekąski dla osób, które przepadają za pikantnymi potrawami.
Aromatyczny napój obchodzi swoje święto 29 września. Co warto wiedzieć o kawie?
Jeszcze do niedawna Maria Aritidou znana była w sieci jako twórczyni nietypowych obrazów, które tworzyła przy pomocy kawy. Gastronomiczne inspiracje jej nie opuściły. Dziewczyna zaczęła właśnie nowy projekt, w którym kartkę papieru zastąpiła... wypiekami
Takie są
dane organizacji włoskich rolników Coldiretti. Ogłoszono je po tym, gdy na północy Włoch policja
rozbiła gang, który ukradł ponad 2 tysiące form sera.
Nie zachęcają wyglądem lub nazwą, ale to okazy, które warto zbierać.
Omlet, jogurt, kanapka z serem czy baton – większość z nas zastanawia się na jakie żywieniowe przyjemności możemy sobie pozwolić zaraz po wyczerpującym treningu. Jak właściwie dopasować dietę po wysiłku, by uzyskać jak najlepsze efekty? Jakie produkty powinniśmy spożywać po zajęciach sportowych?