Najbardziej typową cechą Polaka jest religijność, a 45% Niemców myśli przy tym, że Polacy są zacofani.
Chińska firma Gigimo oferuje Egipcjankom specjalny gadżet, który ma oszukać ich małżonka podczas nocy poślubnej – sztuczne błony dziewicze. Muzułmanki są zainteresowane, a egipscy konserwatyści - oburzeni.
Do tego musiało dojść prędzej czy później. Na Węgrzech wybrano pierwszą na świecie Miss Operacji Plastycznych. Wybory zatytułowane oficjalnie Miss Plastic Hungary 2009 odbyły się w weekend w Budapeszcie i – ze zrozumiałych względów – wzbudziły zainteresowanie mediów na całym świecie.
Jak przystało na miasto, które nigdy nie śpi, Nowy Jork je tez całą dobę! Zobacz świeży ranking najlepszych restauracji.
To był ciężki rok dla Gordona Ramsaya. Prawie zbankrutował, musiał publicznie tłumaczyć się ze swoich domniemanych romansów, a goście jego lokali wystawili im fatalną cenzurkę.
Zwycięzca konkursu herbacianych sommelierów musiał m.in. dopasować herbatę do jednego z dań, lub odwrotnie - przekąskę do wybranej z karty herbaty. W nagrodę pojedzie na Cejlon!
Wydawałoby się, że "babskie" sprawy w ogóle nie interesują mężczyzn, a tymczasem okazuje się, że jest zupełnie inaczej!
Jeżeli obawiamy się, że dopadnie nas zimowa depresja, powinniśmy zacząć korzystać z dobrodziejstw diety śródziemnomorskiej. Według hiszpańskich naukowców może ona pomóc zwalczyć tę chorobę.
W warszawskim kinie Kultura widzowie spędzą weekend ślinotoku i burczenia w brzuchu...
Nie znam nikogo, kto na nazwisko Gennaro Contaldo nie reagowałby uśmiechem. Każdy, komu ten nadaktywny Włoch choć mignął na ekranie telewizora w programie Jamiego Oliviera – zakochuje się w nim bez pamięci.
Świetnie wykształcone, robią karierę, mają pieniądze, ale nie mają nikogo na stałe. To dla nich są agencje panów do towarzystwa. Ale kobiety nie zawsze są zadowolone z ich usług. Agnieszka musiała wezwać ochronę w sklepie, żeby wyjść cało ze spotkania, Marta wstydziła się za brudne paznokcie żigolo. Tylko Anna nie narzekała na seks z wynajętym facetem.
Siwe loczki, czarne brwi, ogorzała skóra i wielki brzuch – Włoch z krwi i kości… Antonio Carluccio od pięćdziesięciu lat uczy, co to znaczy włoska kuchnia, ale także – co może ważniejsze – włoski, niespieszny styl życia…
Umeblowanie i aranżacja pomieszczenia, w którym pracujemy, stanowi ważny przekaźnik informacji o nas. Wygląd naszego biurka jest ważnym elementem kreowania naszego wizerunku w oczach kolegów z pracy, klientów, przełożonych czy partnerów biznesowych. Dzięki temu możemy kreować swój image.
Terminal 5 londyńskiego Heatrow słynie z niestandardowych rozwiązań: nie ma tam fastfoodów, za to jest kolekcja sztuki współczesnej. Jest też restauracja, która szykuje swoim klientom pikniki na lot. Autorem tego konceptu jest Gordon Ramsay.
Regularne picie zielonej herbaty o 75 proc. zmniejsza zagrożenie schorzeniami układu sercowo-naczyniowego, przede wszystkim w dojrzałym wieku.
Uzyskiwany z winiarskich odpadów proszek ma mieć wszystkie zalety zdrowotne wina, ale nie zawiera alkoholu - informuje serwis "EurekAlert".
Jak odpowiadać na nietaktowne i niedyskretne pytania? Przeczytaj nasze porady!
Polacy, którzy jeszcze do niedawna tłumnie odwiedzali restauracje,
dziś przerzucają się na fast foody. Jak zauważa gazeta "Metro", bary szybkiej obsługi -
paradoksalnie - na kryzysie korzystają.
Restauracja Bob Bob Ricard w londyńskim Soho wywołała
sensację niższymi o 75 proc. niż w innych lokalach cenami najlepszych francuskich win!
Co jemy podróżując koleją? - docieka "Życie Warszawy". Spółka Wars SA
podeszła do sprawy kulinarnych gustów podróżnych profesjonalnie: badania zleciła pracowni badania opinii publicznej GfK Polonia.
Sałata w moich oczach urosła do rangi wykwintnego dania, które pojawia się na rządowych stołach. Z kulinarnego kopciuszka przekształciła się w piękną królewnę.
Zawsze mnie to zaskakuje w Pradze: na kawę, przerwę, tajne spotkanie z kochanką, śniadanie – idzie się do zadymionej gospody z piwem.
Jak to się mogło przydarzyć Annie Leibovitz? – pyta w New York Timesie Andrew Goldman. Jedna z najważniejszych i najdroższych fotografek modowych świata stoi na skraju bankructwa.
Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową inspiracją". Poniżej znajdziecie kilka propozycji na mniej standardowe farsze do tej tradycyjnej potrawy.